Prazni pohorski hoteli nekoliko cenejši

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
09.06.2020 05:50

Slaba banka hotele Arena, Bolfenk, Videc in apartmajski objekt Pohorske terase prodaja za 6,4 milijona evrov, kar je za 400 tisoč evrov manj kot pred dvema letoma. V Marpromu zaskrbljeni, saj so hoteli zaprti in nič ne kaže, da bi jih do konca avgusta odprli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel na Snežnem stadionu ima od septembra 2018 v najemu podjetje Playgreen v lasti mariborskega podjetnika Mirana Ferka.
Sašo Bizjak

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) znova išče kupce za hotele na Mariborskem Pohorju. Če je leta 2018 hotele Arena, Bolfenk, Videc in apartmajski objekt Pohorske terase prodajala za 6,8 milijona evrov (brez davka), je zdaj paket nepremičnin ocenila na 6,4 milijona evrov. Rok za sprejem zavezujočih ponudb je do vključno 29. junija, ponudniki pa so za resnost ponudbe dolžni plačati varščino v višini 50 tisoč evrov. Slaba banka je lastnik nepremičnin od leta 2014, ko jih je tik pred stečajem Športnega centra Pohorje izvzela iz premoženja.

Se Ferk in Šlak umikata?

Pohorski hoteli se prodajajo tako posamezno kot v kombinaciji po sklopih. Informativna neto prodajna cena za Hotel Arena, ki ga sestavljata novejši del z 39 sobami in velnesom (4 zvezdice) ter starejši del z 20 sobami (3 zvezdice), je 2,9 milijona evrov. Hotel na Snežnem stadionu ima od septembra 2018 v najemu podjetje Playgreen v lasti mariborskega podjetnika Mirana Ferka, ki je sprva najemal tudi hotela Videc in Bolfenk ter koval dolgoročne načrte. A je po enem letu najprej obupal nad vodenjem hotelov na Bellevueju, zdaj pa očitno roke dviga tudi nad Areno. ​Ferk se na naše klice ni odzval, za portal Maribor24 pa je povedal, da se ne namerava odzvati vabilu DUTB in da ga nakup hotela Arena ne zanima več. Kaj to pomeni za najemno pogodbo, ki je sklenjena do 31. avgusta, še ni jasno, možno pa je tudi, da Ferk hotela tudi zaradi koronakrize sploh ne bo več odprl.

Kje bodo nastanili gorske kolesarje?

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta