(FOTO in VIDEO) Bob leta 2022 je prejel antropolog Dan Podjed

M.R., M.D., J.K.
01.04.2023 18:00

V Veliki dvorani SNG Maribor je časnik Večer razglasil 24. Bob leta, ki so ga izbrali bralke in bralci. Bob leta 2022 je prejel antropolog Dan Podjed.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dan Podjed 
Sašo Bizjak

"Imamo cel kup gurujev sreče, ki nas prepričujejo, da nismo dovolj srečni in da se moramo potruditi, da bomo bolj. A mislim, da bomo najbolj srečni takrat, ko se bomo nehali truditi biti srečni in ko bomo namenili pozornost drugemu," se je po izboru bralk in bralcev časnika Večer, ki so glasovali prek spleta in tiskanih glasovnic, glasila zmagovalna izjava Dana Podjeda

Dan Podjed, Večerov bobovec letnika 2022, in odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik. Podjed je poskrbel, da je Stepišniku med govorom vsaj malo zastal dih. 
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Razglasil jo je odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik, ki ob tem sporoča, da živimo v času agresivnega populizma. "Stanje demokracije marsikdaj, nesposobnost razlikovanja med osebnostno motnjo in politično idejo denimo. Ali pa neustavljiva neumnost. Politika, ki greši, pa naša razklanost v okopih preteklosti. Nesposobnost, da bi se s problemi soočili. Telefoni in družabna omrežja, ki nas bližajo in oddaljujejo. Ali pa sebičnost, invdividualizacija družbe," je povedal. 

Zahvalil se je zvestim bralkam in bralcem za podporo kakovostnemu novinarstvu in kritičnim medijem."Srečni bomo, če boste z nami tudi naprej! In srečni smo, ker imamo vas, bobovke in bobovce, ki razumete, kaj pomeni odgovornost in dolžnost za javno uporabo uma," pravi odgovorni urednik Večera. 

Bobovke in bobovci po njegovih besedah pameti niso pustili v "tekmah za všečke", ampak stopajo "v javni prostor pokončno, z močnimi, odgovornimi, neposrednimi besedami", je še povedal Stepišnik.

(FOTO in VIDEO) Zakaj je Dan Podjed povedal, da nagrade Bob leta 2022 ne more sprejeti?

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Dan Podjed in Matija Stepišnik
Sašo Bizjak
Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh in Dan Podjed. 
Sašo Bizjak

Nestrpno smo pričakovali ta dan, 1. april 2023, ko bo znan 24. prejemnik boba leta. Po dolgih letih bodo prireditev v Dvorani Ondine Otta Klasinc SNG Maribor videli le tam navzoči, zanimanje za omejeno število vstopnic je bilo temu primerno. Skozi deseterico nominiranih izjav, ki so lani najbolj odmevale, je publiko prvič popeljal voditeljski par. Maja Monrue in David Gorinšek. Pogovor s štajerskima standupovcema smo objavili v Večeru v soboto

Poleg njiju je nastopili tudi imitator Aleksander Pozvek, peli pa so Maja KeucŽigan Kranjčan in Kristjan Crnica.

V 89. letu starosti je umrla športnica in slikarka Milena Usenik, so sporočili iz Zavoda Parasite. S svojimi deli se je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

(RAZKRIVAMO) Bob leta vodita standupovca: ”Ful si bova privoščila. Vsega po malem”

Spremljamo dogajanje:

Po petih letih Jurij Drevenšek mestu na velikem odru Boba leta prepušča naslednikom. 

"Pet nepozabnih let. Pet let neverjetne domišljije in norosti. Pet let paketa Jure², I love you #jurekaras. Pet let izjemne podpore. Pet let neverjetno talentiranih ter profesionalnih ljudi. Pet let novih prijateljstev. Pet let prekrasne publike. Hvala Večer za zaupanje in podporo, a čas je za nove mlade sile. Vso srečo, razturajte, na novih pet let!" je Mariborčan zapisal na Facebooku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta