(FOTO) Maribor končno dobil pasji park

Igor Selan Igor Selan
03.09.2022 12:39

Kako potreben je bil, dokazuje tudi dejstvo, da se je otvoritve udeležilo kar okrog 50 lastnikov psov s svojimi ljubljenčki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mariborski lastniki psov so končno le dočakali prvi pasji park v mestu. Umeščen je na zelenico med Športnim parkom Tabor in Vojašnico generala Maistra, razteza pa se na tisoč kvadratnih metrov veliki površini. Razdeljen je na dva dela, po enega za majhne in velike pse, oba sta opremljena s pitnikom in hribčkom s tunelom, na območju so tudi klopi za obiskovalce in koši za smeti, uporaba parka, ki bo odprt ves čas, pa je brezplačna.

Andrej Petelinšek

Uporabniki morajo za svoje pse poskrbeti sami, občina pa vodnike poziva, naj v park pripeljejo samo socializirane pse. V parku je po novem tudi senca, občina je namreč sedem dreves, ki so jih morali odstraniti pri preurejanju Maistrove ulice, uspešno presadila v park. Park so opremili tudi z javno razsvetljavo, kar sprva prav tako ni bilo predvideno.

Maribor - Športni park Tabor - Prireditve - Otvoritve - Otvoritev pasjega parka na Taboru - Pasji park - otvorila sta ga župan Saša Arsenovič in Josip Rotar - psi - hišni ljubljenčki - Ilustracija - Tematika - pasja hrana - -
Andrej Petelinsek

Ureditev parka je stala 71 tisoč evrov. "Upam, da bo pasji park navdih tudi za druge participativne proračune, da bo čim več dobrih predlogov. Lastnike psov pozivam k odgovorni, varni uporabi in zavedanju, da gre za skupno dobro, zato naj pasji park ostane enako lep in čist tudi po vsakdanji uporabi. Le tako bo lahko park odprt nonstop, sicer bomo morali uvesti omejitvene ukrepe," je ob današnji otvoritvi povedal župan Saša Arsenovič.

Andrej Petelinšek

Da je pasji park izjemna pridobitev za Maribor, je menil tudi mestni svetnik Josip Rotar: "Lastniki psov vedo, da imeti psa pomeni veliko dobre volje in zadovoljstva, kar podaljšuje življenje in vitalnost. Pomeni tudi socializacijo in krepitev povezanosti med ljudmi. Ta park je prvi tovrstni v Mariboru, zagotovo pa ne zadnji. Pasje parke bi bilo potrebno imeti v vsaki soseski, neposredno v bližini domačinov, ki bi jih lahko vsakodnevno uporabljali."

Da so park težko pričakovali, pove tudi Metka, ki je na otvoritev prišla s svojo psičko Mini: "Psi potrebujejo varen prostor za igro in druženje, to pa ustreza tudi nam lastnikom. Upam, da dobimo pasji park v kratkem tudi pri nas na Teznem."

Andrej Petelinšek

Na uradni otvoritvi pasjega parka se je predstavilo tudi Kinološko društvo za reševalne pse REPS, Zavetišče za živali pa je zbiralo hrano in druge oblike pomoči za svojo dejavnost. Otvoritve se je udeležilo okrog 50 lastnikov psov s svojimi ljubljenčki.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta