(FOTO) Muslimani​, med njimi tudi begunec iz Sirije, poklonili rože za lepši vstop v novo leto

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
30.12.2019 14:42

Člani Društva za informiranje o islamu podarili rože stanovalcem Doma občanov Tezno v Mariboru, hrano brezdomcem in obdarili varovance Sončka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavniki Društva za informiranje o islamu so vsakemu stanovalcu Doma Tezno poklonili vrtnico, simbol ljubezni.
Andrej Petelinšek

Decembrske praznične dni so danes stanovalcem Doma občanov Tezno v Mariboru popestrili tudi predstavniki Društva za informiranje o islamu. Vsakemu stanovalcu so poklonili rožico - mednje so jih razdelili 225. "Namen našega obiska je bil razveseliti stanovalce," pravi Talha Ahmad iz Društva za informiranje o islamu, slovenskega združenja Muslimanske skupnosti Ahmadija, ki je dogodek pripravilo v sodelovanju s humanitarnim društvom Ni-lu iz srca do src. Upokojenci in muslimani, med njimi je bil tudi begunec iz Sirije, so se tako spoznali, se pogovarjali, hkrati pa so slednji s tem želeli tudi pokazati, pravi Talha Ahmad, da si "muslimani, begunci, tujci želijo postati del slovenske družbe in takšna srečanja tudi pomagajo pri integraciji".

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta