(FOTO) Na Pohorju začeli z zasneževanjem, kdaj prva smuka?

Igor Selan Igor Selan
27.11.2023 14:08

Marprom je z zasneževanjem smučišč pričel v petek na Arehu in nadaljeval v nedeljo na Bellevueju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova sedežnica Ruška na Arehu bo kmalu sprejela prve smučarje
Marprom

Vrh Mariborskega Pohorja se je minuli vikend obarval v belo. Ne sicer po zaslugi narave, ta bo sneg po napovedih vremenoslovcev obilneje nasula šele v četrtek, ampak zaradi umetnega zasneževanja smučišč, s katerim je Marprom pričel v noči iz minulega petka na soboto. "Nizke temperature, hladna voda in primerna relativna vlažnost so poskrbeli, da smo lahko začeli zasneževati proge na Arehu (Pisker, Cojzarica in Areška)," je Marprom sporočil v soboto. V nedeljo pa dodal: "Veseli nas, da nam vremenske razmere omogočajo tako zgodnjo pripravo smučišč tako na Arehu kot na Mariborskem Pohorju. Izdelovanje snega je sedaj v polnem pogonu na vseh višje ležečih smučiščih, Pisker, Ruška in Sleme."

Kdaj točno se bo na Pohorju pričela letošnja smučarska sezona, zaenkrat še ni znano, predvidoma pa naj bi vlečniške naprave prvič zagnali v soboto, 9. decembra. Je pa, glede na vremenske napovedi, očitno, da se bo kmalu končala kolesarska sezona, vsaj na območju celotnega bike parka.

Prvi umetni sneg je vrh Mariborskega Pohorja pobelil v nedeljo
Igor Selan

"Šteti so dnevi, ko je Bike Park Pohorje Maribor odprt v celotnem obsegu. V kratkem bodo spusti s kolesom iz zgornje postaje Pohorske vzpenjače mogoči samo še po progi Red Line, saj ostale proge večkrat prečkajo smučišča. Nam bo pa novo zgrajena srednja postaja vzpenjače letos prvič omogočila, da bo kolesarstvo živo tudi skozi celotno zimsko sezono (ob primerni snežni odeji), kar nas dela edinstvene v tem delu Evrope," sporočajo iz Marproma. Cena smučanja na Pohorju letos ostaja enaka kot lani, za dnevno vozovnico med delovnikom bo treba odšteti 39, za vikende 43 evrov.

Vrh Cojzarice oziroma sedežnica Pisker
Marprom

Da bodo smučarji bolj na tekočem z aktualnimi razmerami na Pohorju, bo Marprom v kratkem na Bellevueju in Arehu namestil tudi čisto nove panoramske kamere, ki jih bo mogoče spremljati na spletni strani www.visitpohorje.si. To so nedavno prenovili, ob sodobnejšem in uporabnikom prijaznejšem videzu je stran dobila tudi nekatere nove funkcionalnosti, kot so denimo virtualni pogled 360, novi karti smučišča in kolesarskega parka, koledar dogodkov in drugo. Stran je po novem tudi dvojezična (v slovenskem in angleškem jeziku), v prihodnje pa jo bodo dopolnjevali še z novimi panoramskimi kamerami, fotografijami in virtualnimi ogledi ter drugimi vsebinami.

Areh, smučišče Ruška, nova sedežnica, začetek zasneževanja 2023
Marprom
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta