(FOTO) Navijači na Grajskem trgu: "Važno, da smo zraven!"

Jana Juvan Jana Juvan
16.06.2024 20:02

Obiskali smo navijaško cono v Mariboru, ki je letos na Grajskem trgu. Tam bodo predvajali vse tekme Eura 2024.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trg se je dodobra napolnil z navijači, odetimi v slovenske barve pa tudi drese mariborskih nogometašev. 
Trg se je dodobra napolnil z navijači, odetimi v slovenske barve pa tudi drese mariborskih nogometašev. 
Tadej Regent

Mi, Slovenci! je zadonelo po Grajskem trgu, ko so na stadionu v Stuttgartu predvajali Zdravljico, ki je pred začetkom tekme nabila navijaška čustva. Trg se je dodobra napolnil z navijači, odetimi v slovenske barve pa tudi drese mariborskih nogometašev. Glasno so seveda spodbujali slovensko reprezentanco, tudi razburjeno negodovali ob spodrsljajih nogometašev in izžvižgali odločitve sodnikov, s katerimi se niso strinjali. Vse, kot se za kolektivno navijaško bazo na trgu spodobi, tudi kavčkomentarji v stilu "ni bil ofsajd" ali "samo spomnite se Amsterdama" niso manjkali.

Tadej Regent

Otroci so se lahko ob robu tekme pomerili v "subsoccerju", kot so sponzorji poimenovali igro, kjer si dva sedeča igralca v treh minutah poskusita zabiti čim več golov z "balonarico" - ta je potem tudi nagrada vsakemu zmagovalcu tega kvazinogometnega dvoboja. V navijaški coni so si lahko poslikali obraz, pogrešali pa so kakšno stojnico z rekviziti.

Navijači so si lahko poslikali obraz. 
Tadej Regent
Ob robu tekme so se lahko pomerili v "subsoccerju", kot so sponzorji poimenovali igro, kjer si dva sedeča igralca v treh minutah poskusita zabiti čim več golov z "balonarico" - ta je potem tudi nagrada vsakemu zmagovalcu tega kvazinogometnega dvoboja.
Tadej Regent

Mnogi so seveda prišli v popolni bojni opremi in vzdušje na trgu je bilo kot se za tekmo spodobi. Pripravljen je bil tudi Rene Trunk, ki je s kolegi mizo pogrnil s slovensko zastavo. "Lepše je priti v mesto gledat tekmo. Doma še zdaleč ni isto! Dobro, da so nekaj organizirali, če že ne moremo tja na tekmo ... Smo sicer poskušali, ampak nismo dobili kart, takoj so šle," je povedal. In napoved? "Danes 2:1, s Srbijo remi, z Anglijo pa ... ja, no, bodimo realni," se je zasmejal.

Tadej Regent
"Mi, Slovenci!" je zadonelo po Grajskem trgu.
Tadej Regent

Da so kar živčni, pa nam je pred tekmo priznala skupina kolegov, ki je imela več sreče z vstopnicami in se bo na tekmo z Anglijo odpravila v Köln. To je bilo le ogrevanje, so rekli, v upanju, da reprezentanca ne bo vseh tekem izgubila, ker bo potem navijaška izkušnja pač manj zabavna. "Sicer pa je važno, da smo zraven! Po 24 letih je to tudi nekaj," je dejal Julijan Farasin. Z družino je tekmo prišla spremljat tudi Ermina Zukanović, mama dveh mladih nogometašev, torej dobro obveščena poznavalka. Napovedala je sicer zmago z 2:0. Žal se njena napoved ni uresničila.

Ko je Benjamin Šeško kmalu po začetku tekme prvič skoraj zabil gol, je trg sicer eksplodiral, a je prehitro prišla ohladitev z zadetkom Christiana Eriksena. Ob golu Erika Janže pa bi lahko rekli, da se je zgodil kar manjši potres. Grajski trg je bil seveda zaprt za promet. Tako bo tudi v času vseh tekem slovenske reprezentance. Vozila z dovolilnico bodo lahko v peš cono v središču vstopala na Slovenski cesti, v Tyrševi ulici, Ulici ob jarku ali Vetrinjski ulici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta