(FOTO) Nigrad pripravljen na zimo: novi stroji in nov klicni center

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.11.2018 16:44

Zimska služba na območju Mestne občine Maribor je pripravljena na nove snežne razmere.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Zimska sezona na slovenskih cestah se začne uradno 15. novembra, trajala bo do 15. marca. V tem času bodo zimske službe v stalni pripravljenosti, vozila v prometu pa morajo biti ustrezno opremljena z obvezno zimsko opremo.
Komunalno podjetje Nigrad, d.d., bo tudi letos pooblaščen izvajalec službe na območju Mestne občine Maribor, delo bo izvajal skupaj s kooperanti in izvajalci. V Nigradu so sanirali obstoječo opremo in mehanizacijo ter nabavili nekaj novih strojev, razlaga Jože Planinc, vodja službe javne prometne površine in vodja zimske službe pri Nigradu: "Nabavili smo nove traktorje za pluženje pločnikov. V teh dneh dobimo dva unimoga in tri univerzalna vozila z vsemi posipalniki in plugi." Izvedli so tudi razpis za podizvajalce in vzpostavili klicni center, ki bo dežurnim uslužbencem v času obilnega sneženja olajšal delo, klicatelji bodo preusmerjeni k posameznim službam, ki bodo zadolžene za njihov problem.

Igor Napast
Vojko Bevk, Ivan Kobal, Matjaž Krevelj, Jože Planinc in Vili Eisenhut pred začetkom zismke sezone na cestah.
Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta