(FOTO) Ob rojstnem dnevu Rudolfa Maistra podelili spominska priznanja

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.03.2021 09:00
Občina Kamnik in Mestna občina Maribor Maribor vsako leto podelita spominska priznanja generala Rudolfa Maistra za večletno delo oziroma za izjemne zasluge pri ohranjanju spomina, sporočilnosti in veličine generala Rudolfa Maistra ter njegovih borcev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Unuk

Letos so priznanja prejeli Osnovna šola Rudolfa Maistra Šentilj v Slovenskih goricah, v njenem imenu je priznanje prevzela ravnateljica Mihelca Fajs, Prva gimnazija Maribor priznanje je prevzel ravnatelj Herman Pušnik, dr. Marjan Toš in Bogdan Urbar, ki je lani poleti umrl, zato je priznanje prevzela soproga Irena Zalar.

"Iskrene čestitke in hvala vsem prejemnikom priznanj za pomemben prispevek k ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra in predvsem širjenje zavedanja pomembnosti Maistrovega dela med mladimi. Naj bo spomin na generalov pogum, delo in dosežke na različnih področjih polje novih inspiracij za naše vsakdanje življenje v vedno bolj zapletenih družbenih odnosih sodobnega sveta," so zapisali pri mariborski občini.

Običajno je podelitev priznanj 23. novembra, ko v Sloveniji obeležujemo dan Rudolfa Maistra in ko se širom po Sloveniji, od Zavrča do Kamnika na različne načine spomni naših borcev za severno mejo, vendar lani zaradi epidemije to ni bilo mogoče. Priznanja sta občini Kamnik in Maribor tokrat izjemoma podelili včeraj, 29. marca, na rojstni dan generala Rudolfa Maistra. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta