(FOTO) Po deset mesecih prenove je v moderni podobi tudi uradno vrata odprla dvorana Tabor v Mariboru

Barbara Bradač Barbara Bradač
19.08.2022 21:22

Dvorana Tabor je domicil mariborskih odbojkarjev, rokometašev in ženske košarke, občasno potekajo v njej tudi tekme, koncerti in druge zabavne prireditve

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med drugimi so trak prerezali župan Saša Arsenovič, podžupan Samo Peter Medvedu in tudi predsednik republike Borut Pahor. 
Igor Napast

Po letih prizadevanj in truda športnikov in občinskih oblasti je nocoj v novi, moderni podobi tudi uradno vrata odprla dvorana Tabor. Dež jo je zagodel otvoritvi, ki pa ni bila zaradi tega nič manj slovesna. Slab začetek, ki obeta dober konec. Kot je bilo pred 38 leti, ko se je prva tekma hitro končala, saj so igralci razbili kar tri table za koše, a je nato skoraj štiri desetletja dvorana Tabor gostila vrhunske športne in glasbene prireditve, domače in tuje zvezdnike, pomembne dogodke za Maribor in Slovenijo. V tem času jo je obiskalo skoraj 10 milijonov ljudi.

V novo časovno obdobje so prišli pospremit posodobljeno športno dvorano predsednik republike Borut Pahor, ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, župan Saša Arsenovič, podžupan Samo Peter Medved, rektor Zdravko Kačič, častni Mariborčani, predstavniki občine, športniki in številni gostje.

Igor Napast

Župan je izpostavil, da gre za pomemben dogodek ne samo za Maribor, ampak za celotno regijo in Slovenijo. Ob tem se je zahvalil ekipi sodelavcev na občini, Športni zvezi Maribor, Fundaciji za šport, OKS, športnim društvom. "Pokazali smo, da znamo skupaj priti do cilja," je povedal in dodal: "Je začetek, da bomo še naslednjih 30, 40 let v tej dvorani skupaj navijali in se veselili, ne samo ob športnih, ampak tudi kulturnih dogodkih." Da je 19. avgust 2022, po otvoritvi 4. julija 1984, drugi rojstni dan dvorane Tabor, je bilo povedano. "Dvorana Tabor je bila na začetku lepa in eminentna, kultna je tako ali tako. Bolj kultna je morda le še dvorana Tivoli," je povedal Ropret in izpostavil dolgo in bogato zgodovino odbojke in odbojkarjev, ki so se kalili v tej dvorani. Nadaljeval je, da so za razvoj vrhunskega športnika potrebni talent, volja, energija, veliko delo, a brez ustreznih pogojev ne gre in s takšno dvorano dobivajo mladostniki pogoje, da postanejo uspešni športniki.

Igor Napast

Marsikatera novost in posodobitev je očem skrita, a najbolj očitni so pokriti ring okoli dvorane, vhodna dvorana, vidna sta sodobna semaforja za prikazovanje rezultatov, urejene so udobne, velike in sodobne slačilnice.. V drugi fazi obnove, ki časovno še ni opredeljena, bi morali zgraditi še vzhodni prizidek z dodatnimi spremljevalnimi prostori ter urediti nove sedeže za gledalce znotraj dvorane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta