(FOTO) Prvo letalo Camex Adrie v domači bazi na mariborskem letališču

(grg)
30.06.2023 03:00

Nova slovenska letalska družba je hčerinsko podjetje gruzijske Camex Airlines.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovorno letalo Boeing 737-800 slovenske letalske družbe Camex Adria Airlines na mariborskem letališču.  
Smiljan Kramberger

Slovenska letalska družba Camex Adria Airlines je prejela svoje prvo tovorno letalo Boeing 737-800BCF, bazo pa bodo imeli na mariborskem letališču.

Kot poroča spletni portal Sierra5, je letalo priletelo iz Kaunasa, boeing pa je pod Pohorjem pristal v polni Camexovi poslikavi. Letalo je med čakanjem na pregled in registracijo v slovenski register konzervirano, v slovenskem registru pa naj bi imelo oznako S5-ACS.

Za Sierra5 je direktor družbe George Seturidze povedal, da se nameravajo z novim letalom močno uveljaviti na slovenskem trgu. Nova slovenska letalska družba, ki je hčerinsko podjetje gruzijske Camex Airlines, pa računa tudi na sodelovanje pri različnih projektih, ki jih je že začela matična družba.

Sicer bo dogajanje na Letališču Edvarda Rusjana Maribor v prihodnjih tednih precej bolj pestro. V okviru Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) bo tam potekal kronometer, pet ali šest reprezentanc pa je napovedalo svoj prihod s čarterji na mariborsko letališče. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta