(FOTO) Šolanje na mariborskih srednjih šolah odlično zaključilo 381 dijakov

Barbara Bradač Barbara Bradač
27.09.2023 17:20

Sprejem za najuspešnejše dijake in dijakinje mariborskih srednjih šol

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi najuspešnejšim dijakom iz Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor je čestital župan Arsenovič. 
Barbara Bradač

Kar 381 dijakov na mariborskih srednjih šolah je v prejšnjem šolskem letu odlično opravilo zaključno preverjanje znanja. Od tega je bilo 82 zlatih maturantov. Danes jih je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič sprejel v Minoritih in jim čestital. Kar 110 mladih je doseglo oceno odlično na zaključnem maturitetnem izpitu, 131 jih je bilo odličnih na poklicni maturi, 34 na splošni in 24 na mednarodni maturi. Po podelitvi je bil še sprejem za zlate maturante. Najuspešnejši dijaki in dijakinje prihajajo iz 16 mariborskih srednjih šol. Na prireditev mediji nismo bili povabljeni.

Vsakemu odličnjaku tudi Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor, ki je prišel na podelitev občinskih priznanj, je župan stisnil roko​.
Barbara Bradač
Čestitke dijakom Srednje šole za trženje in dizajn Maribor
Barbara Bradač

V nagovoru je župan mladim zaželel čim več nadaljnjih uspehov, pozitivnega razmišljanja in jim sporočil, da verjamejo v njih, zato tudi mnogo gradijo, ker sta jim ta in naslednja generacija navdih: "Želimo si, da to mesto predamo vam čim prej, da ga boste vi morda še bolje upravljali kot mi." Izpostavil je gradnjo Centra Rotovž, ki bo srce mesta, srečevanj, knjig, znanja, umetnosti in novih digitalnih vsebin. Svetoval jim je nakup in branje knjige Nepozabljena Klasična gimnazija Maribor in jasno dal vedeti, da je Prva gimnazija šola, ki jo je obiskoval tudi sam. Upa, da bodo mladi s pridobljenim znanjem nekoč pomagali graditi to mesto, "da ne bomo samo drugi največji, ampak drugi ali prvi najbolj razviti, najbolj povezani in da bomo ponosni, kje smo doma, in se zavedali tega, kar imamo". Vsakemu odličnjaku, ki je prišel na podelitev občinskih priznanj, je župan stisnil roko​. 

Podelitev priznanj najuspešnejšim dijakom in dijakinjam mariborskih srednjih šol, ki so zaključno preverjanje znanja opravili z odličnim rezultatom
Barbara Bradač
Župan Saša Arsenovič z dijaki II. gimnazije Maribor, ki so odlično opravili s splošno in mednarodno maturo
Barbara Bradač
Dijaki Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor
Barbara Bradač
Srednja šola za trženje in dizajn Maribor
Barbara Bradač
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta