(FOTO) Športni vikend Maribora: V nedeljo olimpijski pohod na Pohorje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
31.05.2022 16:18

To soboto in nedeljo bo na športnorekreacijskih prizoriščih spet živahno: na letališču v Skokah bodo na voljo panoramski poleti, v Bresternici bodo obiskovalci lahko veslali, jadrali in supali, pestro bo na Pohorju ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Start olimpijskega pohoda bo v nedeljo med 8.30 in 9.30 pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače.
Tadej Regent

Potem ko je bila največja mariborska športnorekreacijska prireditev, Športni vikend Maribora, septembra 2020 in septembra 2021 zaradi epidemioloških razmer močno okrnjena, se letošnja vrača v ustaljene tirnice - spet bo na prvo junijsko soboto in nedeljo, kot je bil običaj od prve prireditve leta 1991. Prireditev je v preteklosti v dveh dneh, če je bilo vreme ugodno, običajno privabila po več deset tisoč obiskovalcev.

Janko Rath

Športni vikend Maribora je v preteklih letih doživljal številne spremembe, včasih so se obiskovalci pod Pohorje lahko pripeljali z avtobusom brezplačno, brez plačila je bila tudi vožnja z gondolsko vzpenjačo, a mariborska občina za te stvari nima več posluha. Kljub temu je pričakovati, da bo to soboto in nedeljo največ obiskovalcev prav pod Pohorjem in na njem. To je na tiskovni konferenci organizacijskega odbora poudaril tudi predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada. "Po dveh letih bo Športni vikend Maribora spet 'normalen'. Predvsem si želimo lepo vreme, ki bi na športnorekreacijske objekte privabilo čim več Mariborčanov in okoličanov. Potrudili se bomo, da se bodo vsi imeli lepo, da se bomo družili in uživali v lepotah narave," je dejal prvi mož mariborskega športa.

Skoke
Sašo Bizjak

"Pripravili smo pester program aktivnosti za vse obiskovalce. Osrednja prireditev bo nedeljski olimpijski pohod na Pohorje, živahen utrip pa pričakujemo tudi na letališču v Skokah, kjer bodo po prijaznih cenah na voljo panoramski poleti, in na levem bregu Drave v Bresternici, kjer bodo obiskovalci lahko veslali, jadrali in supali. Aktivnosti bodo oba dneva od 8. do 20. ure, proračun prireditve pa je 13.000 evrov," je dodal Barada. Start olimpijskega pohoda bo med 8.30 in 9.30 pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Vsak pohodnik bo dobil kartonček z žigom, ki ga bo moral med potjo žigosati še na Trikotni jasi in na vrhu Pohorja. Prvih 400 pohodnikov, ki bodo na kartončku imeli po tri žige, bo na cilju dobilo majico Olimpijskega festivala evropske mladine.

Bresternica
Sašo Bizjak

V programu Športnega vikenda Maribora je tudi tekaška prireditev z nazivom Braverun, ki bo v soboto, zanjo bo poskrbel Jože Perčič: "Tekačem bodo na voljo tri dolžine proge, na 3, 5 in 10 kilometrov, na katerih bo postavljenih približno 30 zanimivih ovir. Udeleženci lahko tekmujejo, tečejo torej na čas, ali za zabavo. Vsak bo tudi dobil nagrado. Prijaviti se je mogoče na spletni strani Braverun.com, lahko pa tudi na dan dogodka od 9. ure do 11.30 pred hotelom Arena."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta