(FOTO) Svečana otvoritev dežurne lekarne pri UKC Maribor bo predvidoma 2. novembra

23.10.2021 02:00
Prenova bo stala 2,4 milijona evrov; več prostora tako za farmacevte kot za stranke
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborske Lekarne Maribor

Leto dni po začetku prenove Mariborske lekarne končno le odpirajo vrata največje lekarne v mestu in ene največjih lekarn v državi, dežurne lekarne pri UKC Maribor v Ljubljanski ulici 9. Lekarna bo vrata predvidoma odprla 2. novembra, čeprav je bilo sprva načrtovano, da bo prenova trajala le do konca julija. Kot pojasnjuje direktor Albin Turk, je zamik nastal zaradi več razlogov: "Gre za celovito prenovo prostorov v zgradbi, zgrajeni leta 1973. Vsekakor bi za nas bilo lažje, če bi gradili na novo, tukaj pa se je pri vsakem posegu pojavilo kaj nepredvidenega. Tudi covid razmere nam niso šle na roko, saj so morali izvajalci upoštevati pogoje, zamikali so se roki pri dobavi opreme, ker zaradi razmer na trgu niso mogli dobaviti vsega pravočasno. Ob tem je lokacija ob glavnem vhodu v UKC, v poslovno-stanovanjski stavbi, zahtevala veliko prilagajanj, iznajdljivosti in tudi dodatnih stroškov pri izvedbi del, še več ob nameščanju in montaži opreme. Kljub temu nismo ovirali dostopa do UKC, tudi s stanovalci smo našli skupni jezik, bili so zelo razumevajoči, za kar se jim zahvaljujemo."

{api_embed_photo}719281{/api_embed_photo}

{infobox-gray}177623{/infobox-gray}

{api_embed_photo}719244{/api_embed_photo}

Dežurna lekarna bo po prenovi najsodobnejša lekarna v državi, zaposlenim bo na voljo 647 m2 prostora, dvakrat več, kot doslej, saj so že leta 2018 odkupili prostore v 1. nadstropju stavbe, ki so jih zdaj uredili, nekaj prostorov pa so uredili tudi v kleti. V 1. nadstropju so postavili robotizirano skladišče, ki bo olajšalo in skrajšalo izdajo zdravil, farmacevtom pa omogočilo več časa za svetovanje uporabnikom. Povsem na novo so opremili laboratorij za izdelavo galenskih in magistralnih zdravil, kar je še ena velika pridobitev tako za zaposlene kot za paciente. Ker gre za dežurno lekarno, ki bo odprta 24 ur na dan, so v pritličju na novo uredili tudi prostor za uporabnike s šestimi izdajnimi mesti, nova bo čakalnica za paciente v času nočnega dežurstva, novost pa je tudi tako imenovani vrstni red, ki bo uporabnikom omogočal prijazen način pristopa do farmacevta.

Končne cene prenove v lekarnah še ne poznajo, saj zadnja dela še potekajo, njihova planska vrednost skupaj z nakupom dodatnih prostorov pa je bila ocenjena na 2,4 milijona evrov. Prostore na Trgu revolucije, kjer je lekarna delovala začasno, bodo v prihodnje ponovno uporabljali kot skladišče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta