(FOTO) V Mariboru spet koncerti v živo: Narod je končno osvobojen

Ana Lah
30.05.2021 12:51
Na dvorišču Muzeja narodne osvoboditve v Mariboru je potekal prvi od treh koncertov festivala Lacha in kljub nekaterim težavam navdušil obiskovalce, ki so že močno pogrešali koncerte v živo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V džezovskem ritmu je publiko zazibala skupina WCKD Nation. 
Tadej Regent

V soboto se je na dvorišču Muzeja narodne osvoboditve Maribor začel festival Lacha - posrkaj kulturo! Sezono koncertov je odprla skupina WCKD Nation, ki je prepoznana po džezovskem zvoku, ki se prepleta s hip hop beati in elementi popa. Nad organizatorje se je zgrnilo kar nekaj težav, od tega, da je šlo za prvi koncert pred publiko po več kot pol leta, nato omejitve in pravila Nacionalnega instituta za javno zdravje, na koncu pa še dež, ki se ni ustavil skoraj do uradnega začetka koncerta. "Takšnega stresa še nisem doživela. Najprej nam jo je zagodlo vreme, potem pa še ta nova pravila NIJZ-ja," je dejala organizatorka festivala Lana Bauman.

A na koncu jim je uspelo, sicer z dobro uro in akademskih petnajst minut zamude, vsa hektika, negotovost in slaba volja so zbledeli v trenutku, ko so glasbeniki stopili na oder. "Zadovoljna sem, da smo kljub vsemu izpeljali koncert, ker lahko bi ga enostavno odpovedali. Naslednji dve soboti pa pričakujemo še več ljudi, sploh, če bo lepše vreme," je dejala Baumanova. Kot je dejala, je bilo tudi lansko leto na prvem koncertu manj ljudi, saj nekaj časa traja, da se razve novica o festivalu.

Obiskovalci so na začetku še sedeli na stolih, proti koncu pa so tudi zaplesali. 
Tadej Regent

Po avgustu spet na odru pred ljudmi

"Pred Muzejem narodne osvoboditve je končno osvobojen narod," so bile uvodne besede glavne pevke skupine WCKD Nation Maše But. Koncert je imel vse, česar se spomnimo, da imajo koncerti pred publiko, ko so bili na zadnje dovoljeni: dobro glasbo, glasne aplavze in bolj kot se je vzdušje ogrevalo, več ljudi na nogah. Ni bilo videti, da bi ovire zmotile publiko, bili so veseli, da so spet na koncertu in iz minute v minuto so postajali bolje razpoloženi. Najprej umirjeno pozibavanje, pri Airplane blonde pa že del publike na nogah pred odrom.

Tadej Regent

"Na zadnje smo v živo nastopali lani 20. avgusta v Izoli. Po vseh teh streamih, ki smo jih imeli, je odlično spet stati na odru pred publiko. Vzdušje je bilo super, zelo sem vesela, da so ljudje vztrajali in počakali z nami kljub zamiku, ampak mislim, da smo se imeli vsi skupaj zelo lepo," je svoja občutja ob koncu strnila Butova. Na jamu, ki je sledil, so med drugim nastopili tudi pevec Žan Hauptman in raperja Neža Mihelič (Žena) ter Arne Međedović (Arne).

Zamuda je bila pozabljena, ko so stopili na oder

Obiskovalka Eva Žunec je bila zelo vesela, da se je sezona koncertov spet začela: "Vzdušje je bilo ta pravo za otvoritev. Definitivno še pridem na naslednje koncerte. Vreme nam sicer ni bilo naklonjeno, ampak bolje, da je bila zamuda in se je vseeno izvedlo, kot pa da bi ga odpovedali," je povedala in dodala, da je hitro pozabila dobro uro čakanja, ko je bend stopil na oder.

Tadej Regent

Ena izmed obiskovalk Rebeka Hanžel pa je povedala, da se ji niti ne zdi tako nenavadno biti po tako dolgem času na koncertu. "Pojma nimam, zakaj imam tak občutek. Super da je, seveda sem zelo pogrešala koncerte, ampak se zdaj ne obremenjujem s to mislijo, kako dolgo nisem bila na koncertu," je dejala in dodala, da se je zgolj prepustila trenutku in je uživala. Tudi ona je poudarila, da bo prišla tudi naslednji dve soboti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta