(FOTO) V središče Maribora prihaja prva Sendvičarna

Miha Dajčman
23.03.2021 02:00
Lokal na vogalu Tyrševe in Slovenske ulice, kjer je delovala Petrolova trgovina in okrepčevalnica Hop in, je dobil novega najemnika.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kuharji v Sendvičarni že preizkušajo novo delovno okolje. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

V sredo, 24. marca, bo na vogalu Tyrševe in Slovenske ulice vrata odprla nova okrepčevalnica in trgovina Sendvičarna. To bo peta poslovalnica slovenske prehranjevalne verige, prva v Mariboru. V Sendvičarni v središču mesta bodo ponujali kavo, pekovske izdelke in bovle, za malico bodo na voljo sadni in zelenjavni smutiji, sendviči in sveže solate, za potešitev konkretne lakote pa bodo pripravljali burgerje, pice, perutničke, natrgano svinjino ali medeno pečena rebrca.

Sašo Bizjak

"V centru Maribora želimo ustvariti oazo sodobne ulične ponudbe s sezonsko hrano. Čeprav se imenujemo Sendvičarna in so naša primarna ponudba sendviči in solate, ki jih zaposleni, aktivni, dijaki in študenti tudi sicer največ konzumiramo za malico ali kosilo, želimo ponuditi tudi izbrane jedi iz lokalnih, svežih sestavin, ki jih bodo kuharji sproti spreminjali v odlične jedi, ki jih pakirane lahko odnesete s seboj," so nam dejali v Sendvičarni, kjer pripravljajo še zadnje malenkosti pred odprtjem lokala.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

V skladu s trenutno veljavnimi epidemiološkimi omejitvami bo v lokalu lahko naenkrat do šest ljudi, hrane pa ne bodo smeli pojesti za mizami v lokalu ali na terasi. Delovni čas Sendvičarne, v kateri bo delalo okrog deset zaposlenih, bo med 6. in 20. uro. Do nedavnega je na tem naslovu delovala Petrolova trgovina in okrepčevalnica Hop in. Iz Petrola so nam odgovorili, da je dokončno zaprtje lokala posledica upada prometa na prodajnih mestih Petrola zaradi "znanih omejitev".

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta