(FOTO) V torek bo v Mariboru zaživelo drsališče

mbk
12.12.2022 15:44

Z obratovanjem bo pričelo dolgo pričakovano in edino drsališče v mestu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drsališče bo odprto do predvidoma 15. februarja. 
Igor Napast

V torek, 13. decembra ob 15. uri bo z obratovanjem pričelo drsališče ob Mestnem parku na terasi Gallus park caffeja. Kot je bilo sprva predvideno, bi morala biti otvoritev drsališča že prejšnji teden, a se je priprava ledene ploskve podaljšala zaradi tehničnih težav in slabega vremena, smo izvedeli.

Igor Napast

Kot smo že poročali, je letos najemnik lokala Silvester Gorjup prosil za donacije za postavitev drsališča, saj je lani zanjo to bil prevelik strošek. V kampanji Jazsntuidal se je odzvalo nekaj podjetij, za lastno promocijo so jo izkoristili tudi nekateri županski kandidati v prvem krogu, kot so Vojko Flis, Miha Recek in Matic Matjašič. Od potrebnih 30 tisoč evrov jim je uspelo zbrati okoli 13 tisoč evrov. Letos drsališče tudi ne bo imelo strehe, kajti to bi znašalo dodatnih deset tisoč evrov. Drsališče bo obratovalo do predvidoma 15. februarja 2023, saj želijo otrokom omogočiti drsanje v času zimskih šolskih počitnic. 

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta