(FOTO) Vrtčevski koncert z Neisho, Alenko Godec, skupino Leonart in 6pack Čukurjem za solidarnost in povezovanje

Barbara Bradač Barbara Bradač
25.04.2024 16:45

Otroci in vzgojitelji iz Vrtca Ivana Glinška Maribor so priredili že 12. tradicionalni koncert.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nastopili so otroški pevski zbori in plesne skupine vseh enot vrtca.
Arhiv vrtca

V torek je Vrtec Ivana Glinška Maribor priredil večer glasbe in dobrodelnosti v SNG Maribor. Na koncertu je sodelovalo 170 predšolskih otrok in 60 zaposlenih vrtca. Vabilu k sodelovanju so se odzvali slovenski glasbeniki in ga podkrepili z dobrodelno noto: Neisha, Alenka Godec, skupina Leonart in 6pack Čukur. Velika dvorana Ondine Otta Klasinc je zasijala v toplih barvah, polna pričakovanj in radovednosti. Gledalci so uživali v nastopih vseh otrok in mladih umetnikov, ki so z glasbenimi točkami in plesom občinstvo navdušili. Pokazali so svoje talente in predanost.

Skupina Leonart
Arhiv vrtca

A ni šlo samo za glasbo, poudarek je bil na sporočilu solidarnosti. Posebna nota večera je bila povezava s humanitarno organizacijo - Društvom za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Med občinstvom sta nastopajoče podpirala ustanovitelja društva Gregor in Nina Bezenšek. Skupna vizija je bila združiti moči in ozaveščati ter podpreti družine in otroke, ki se soočajo z izzivi redkih bolezni. "Verjamemo, da je pomembno že od najzgodnejših let otrokom posredovati sporočilo o solidarnosti in jih navdihovati s pozitivnimi zgledi za boljši jutri," pravi ravnateljica vrtca Ester Mlaj. Na koncertu je strnila misli: "Dovolimo si sanjati o Svetu, kjer so sočutni medsebojni odnosi prvina bivanja in kjer je empatija vodilna vrlina. Samo skupaj lahko stkemo boljši jutri za vse nas, če seveda začnemo pri sebi, tukaj in zdaj."

Neisha
Arhiv vrtca
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta