(FOTO) Zaključek gradnje limbuške obvoznice se odmika: Kaj je razlog

Igor Selan
23.04.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predvidoma do konca maja se bo končala prva faza gradnje limbuške obvoznice. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Predvidoma do konca maja, natanko leto dni po začetku del, se bo končala prva faza gradnje podaljška Ceste proletarskih brigad oziroma tako imenovane Limbuške obvoznice. Izvajalec del, Pomgrad s podizvajalcem Strabagom, mora namreč na 720 metrov dolgem odseku ceste in v krožišču z Limbuško cesto in Cesto Graške gore položiti le še zaključni, obrabni sloja asfalta ter izvesti preostala zaključna dela.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Kot sporočajo iz Direkcije za infrastrukturo (DRSI), sta izvajalca pripravljena tudi na začetek druge faze del, v okviru katere bodo uredili 400 metrov dolg odsek od konca prve etape do križišča s Kamenškovo ulico. Limbuška obvoznica bo sicer pravo vrednost dobila šele z zaključkom tretje faze, ko jo bodo pri Supernovi (nekdanji Qlandii) priključili na Cesto proletarskih brigad, kjer pa se pojavljajo težave.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Za zadnji odsek do krožnega križišča pri Qlandii so še vedno v teku odkupi potrebnih zemljišč. Trenutno poteka postopek razlastitve dveh lastnikov, za zemljišča enega lastnika pa so še v teku postopki dedovanja. Zaradi slednjega je težko napovedati, kdaj bodo navedeni postopki zaključeni, saj ti niso odvisni od investitorja," sporočajo iz DRSI.

Andrej Petelinšek

Investicija, vredna 11,5 milijona evrov, naj bi se po prvotnih načrtih zaključila konec tega leta. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta