Igralci biljarda sedli na vozičke in se s prijatelji pomerili v parabasketu

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
20.06.2020 06:00

Košarkar in biljardist, slovenski prvak, David Slaček je povezal dobre prijatelje, ki jih je našel med košarkarji invalidi in med biljardisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Paraplegiki so se v parabasketu pomerili z biljardisti.
Barbara Gavez Volčjak

David Slaček je košarkar in biljardist, v obeh športih je našel tudi dobre prijatelje. Tako je dobil zamisel, da bi kolege biljardiste povabil na partijo s kolegi košarkarji. Kar ne bi bilo nič neobičajnega, če Slaček ne bi bil paraplegik, ki igra košarko na vozičku.
Tako se je v soboto na enem od zunanjih košarkarskih igrišč v Športnem parku Tabor odigrala nevsakdanja tekma v parabasketu, kot krajše imenujemo košarko na vozičkih: biljardisti so sedli na športne vozičke invalidov in preizkusili, kaj pomeni sede poganjati kolesa, voditi žogo ter podajati in zadevati na koš. Nekoliko jim je pomagalo, da so morali invalidi za igro uporabljati svoje običajne vozičke. Ti nimajo varovalnih kolesc zadaj in tako športnik pri preveč sunkovitem zamahu nazaj zlahka izgubi težišče in pade vznak. Ko se je to zgodilo predsedniku Društva paraplegikov Podravja Borisu Klepu, so ga soigralci z vajenimi gibi urno znova postavili na "noge".

Igralci v akciji
Barbara Gavez Volčjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta