Iz Štajerca: Kdor pomaga, nima nič manj

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.03.2019 06:00

Z dolgoletnim vodjem Nadškofijske karitas Maribor, duhovnikom Brankom Mačkom, ki je s farani v Svečini in Juriju ob Pesnici povezan tudi s petjem, o današnji Cerkvi, ljudeh, o tem, da se preveč zapiramo vase, mislimo, da ne potrebujemo drug drugega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

"Prečiščevanja smo potrebni in zdaj, v postnem času, je primerno, da razmislimo o svojem življenju. Ne mislim, da se odpovemo hrani in si zadamo naloge, ampak da gremo v globino svoje duše, ki nam govori, kaj je prav in kaj ne," o posvečanju sebi, potrebi po globljih osebnih razmislekih, pravi Branko Maček, duhovnik v Svečini in Juriju ob Pesnici, predsednik Nadškofijske karitas Maribor, ki ga dobrodelnost spremlja že od začetkov duhovniškega poklica. Toda leta 1990, ko so ustanavljali Karitas, so bili ljudje nekoliko zadržani do organizacije, ki je danes eden od treh zelo pomembnih stebrov socialne pomoči v mestu in širši okolici. Za to dolgoletno dobrodelno delo, je Maček dobil tudi priznanje Večerov humanitarec Štajerske 2018.

Sašo Bizjak
Branko Maček že 30 let vodi Nadškofijsko karitas Maribor. 
Sašo Bizjak
Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta