Izgradnja 24 kilometrov kanalizacije v Mariboru končno pred začetkom

08.09.2021 13:57
Po izgradnji nove kanalizacije v Limbušu, Laznici, Pekrah, Hrastju, Malečniku, Trčovi in Kamniški grabi bo stopnja priključenosti na kanalizacijsko omrežje v Mariboru 98 odstotna.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor: podpis pogodbe z izvajalcem del za projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju reke Drave v Mestni občini Maribor, ki jo bosta podpisala mariborski župan Saša Arsenovič in direktor podjetja Nigrad Matjaž Krevelj; prostori večnamenske dvorane KS Kamnica, Vrbanska cesta 97 - zraven bi šel Selan, prosim pa tudi za fotkanje območja, kjer bodo najprej uredili kanalizacijo Avtor: Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Mariborska občina in Nigrad sta danes v Kamnici svečano podpisala kar enajst milijonov evrov vredno pogodbo za izgradnjo 24 kilometrov manjkajočega kanalizacijskega omrežja na območju štirih mestnih krajevnih skupnosti. V prihodnjih dveh letih bo Nigrad s tremi partnerji, Pomgradom, Cestnim podjetjem Ptuj in Komunalo Slovenske gorice, zgradil 1229 metrov kanalizacije v Kamniški grabi, črpališče in 6600 metrov kanalizacije v Limbušu in Laznici, devet črpališč in 9600 metrov kanalizacije v Malečniku in Trčovi ter razbremenilnik s črpališčem ter 6800 metrov kanalizacije v Pekrah in Hrastju.

Pet milijonov bo prispevala EU

S tem bo občina poskrbela za približno 3500 občanov, po izgradnji kanalizacije pa bo stopnja priključenosti na kanalizacijsko omrežje v Mariboru 99 odstotna. "Seveda bodo vsi na novo priključeni deležni tudi ustreznega čiščenja odpadnih voda na centralni čistilni napravi v Dogošah, ki bo zaradi tega še bolje izkoriščena, kot doslej. Za nami je ogromno vloženega dela, kot veste, gre za projekt, za katerega smo takoj na začetku mojega mandata v letu 2019 ugotovili, da je bil slabo voden, zaradi česar nam je grozilo, da ga bomo morali v celoti financirati sami. Da bi zadostili kriterijem in kazalcem EU, smo morali projekt preprojektirati, se nato uskladiti še z ministrstvom za okolje in prostor, agencijo za okolje in službo vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki pa so nam prisluhnili in nam na tej poti tudi pomagali, da smo na koncu vendarle še uspeli ujeti vlak petimi milijoni evropskega sklada za regionalni razvoj, čeprav je ta v bistvu že odpeljal s postaje," je povedal župan Saša Arsenovič.

Največji Nigradov projekt doslej

Kot je dodal direktor Nigrada Matjaž Krevelj bo to verjetno njihov največji projekt doslej, vsekakor pa največji v zadnjih desetih letih. "Prizadevali si bomo projekt izvesti čim hitreje, vsekakor še pred koncem leta 2023. Ob velikosti projekta je namreč prav to razlog, da v projektu sodelujemo še s tremi podjetji, z gradnjo namreč želimo začeti na več mestih hkrati."

Kdaj točno in kje vse bodo začeli delati, Krevelj zaenkrat še ni razkril: "Občina je že v naprej napovedala, da bo treba izvesti tudi kar nekaj dodatnih del na cestah, kjer se bo polagala kanalizacija, je pa treba ta dela še uskladiti. Šele, ko bo izvedeno tudi to, bomo lahko določili tudi terminski plan. Že zdaj pa krajane pozivam k strpnosti, dejstvo je, da bo promet marsikje v času gradnje oviran, o čemer bomo seveda obveščali sproti."

V Limbušu bi hkrati rešili tudi problem ceste do Vrhovega dola

Podpisa pogodbe se je udeležil tudi predsednik KS Limbuš Andrej Šauperl: "Po 40 letih zdaj končno vidimo luč na koncu tunela, se pravi rešitev problemov, za katere so naši krajani v preteklosti prispevali tudi samoprispevke. Upam, da bomo hkrati z gradnjo kanalizacije uspeli rešiti tudi problem ceste iz centra Limbuša v smeri Vrhovega dola oziroma Meranovega, ki na določenih mestih dobesedno razpada. Prizadevanja za pridobitev gradbenega dovoljenja potekajo, je pa nekaj težav."

Predsednik KS Limbuš Andrej Šauperl na odseku, kjer je občina novo kanalizacijo položila hkrati z izgradnjo Dravske kolesarske poti
Andrej Petelinsek

Je pa zato po besedah Šauperla občina učinkovito rešila problem gradnje kanalizacije v Limbušu na trasi, kjer država gradi Dravsko kolesarsko pot: "Država je namreč dela oddala prej, kot je občini uspelo preprojektirati kanalizacijo. Če ne bi občina nato tega dela kanalizacije izločila iz velikega projekta in uspela države prepričati, da projekt kolesarske steze ustavi, da je Nigrad lahko tam položil vode, bi namreč na novo položen asfalt za kolesarsko stezo morali zdaj ponovno odpirati. Kolikor mi je znano, bo sicer kolesarska steza iz Ruš do Maribora v tem delu končana v kratkem."

Nekaj več skepse do projekta pa goji predsednik KS Malečnik Jožef Škof. Predvsem zato, ker bodo v Trčovi morali prekopati pred nedavnim asfaltirano cesto, ker bo vod potekal ob Dravi, pa bodo morali tudi vsi objekti, ki ležijo pod nivojem kanalizacije, imeti lastne črpalke: "Ne glede na to sem vesel, da se gradnja začenja. Kljub temu, da zaupam strokovnim službam, pa se vseeno bojim, da bomo naleteli tudi na ovire."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.