Kakšni vozniki so Mariborčani?

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.06.2019 17:04

Simulator vožnje pokaže tudi, kako na vožnjo vplivajo motilci - denimo telefon

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

V Zavarovalnici Triglav so se pod okriljem preventivne akcije Skupaj za prometno varnost odpravili na turnejo mobilnosti po Sloveniji, v kateri s pomočjo simulatorja DRAJV testirajo in raziskujejo, kakšni vozniki smo Slovenci. Nedavno so se ustavili v Mariboru, kjer so vozniki v zadnjih treh letih v zlatem povprečju, ko gre za obnašanje za volanom. "Mariborčani smo bili v zadnjih treh letih skupaj s Celjani in Gorenjci nekje v zlati sredini po številu prometnih nesreč. Tako kažejo naši podatki iz naslova zavarovanja avtomobilske odgovornosti in tega, kje so bile te police sklenjene," je povedal Uroš Skuhala, direktor Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav.
Simulator, ki so ga v razvili skupaj s podjetjem Nervtech, ponuja nekaj različnih scenarijev vožnje, vsak od njih pa vključuje posamezne potencialno nevarne situacije. Svoje vozniške spretnosti so lahko vozniki preizkušali v nakupovalnem centru na Taboru, kjer so ob spremstvu inštruktorja varne vožnje spoznali, kako na vožnjo vplivajo moteči dejavniki, kot so na primer mobilni telefoni. Po končani vožnji pa inštruktor voznika opozori tudi na njegove najpogostejše napake ter mu svetuje, kako lahko izboljša varnost svoje vožnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta