Kdo bo kot župan(ja) vodil Makole, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnico, Poljčane, Ruše, Šentilj in Hoče-Slivnica

Barbara Bradač Barbara Bradač
20.11.2022 22:48

Doslej izvoljeni župani v podravskih občinah, ki jim je uspelo v prvem krogu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

V Miklavžu na Dravskem polju se je uspešno za svoj drugi mandat potegoval Egon Repnik. Pred štirimi leti se je moral potruditi za mandat še v drugem krogu, tokrat je s konkurenco opravil že v prvem krogu. "Rezultat kaže, da je bilo v tem mandatu delo dobro opravljeno. Veliko zadovoljstvo daje tak odstotek, hkrati pa je pred nami velik izziv in odgovornost za naprej. S tolikšno podporo želim ljudem vrniti nadaljnji razvoj in uresničiti, kar si občani želijo. Imamo veliko želja, veliko dobrih nastavkov, da to uresničimo - in s podporo ljudi in dobrim občinskim svetom bo vse mogoče," je Repnik povedal v svojem prvem odzivu.

Župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik je tokrat s konkurenco opravil že v prvem krogu.
Igor Napast

Vroča predvolilna bitka se je bila v Rušah, kjer ni bilo čutiti vročice le zadnji mesec pred volitvami, že dobro leto so nekateri občinski svetniki izkazovali nasprotovanje županji Urški Repolusk, ki ji je po neuradnih izidih uspelo prepričati že v prvem krogu. "Volivci so očitno spoznali, da je bilo v mandatu 2018-2022 postorjeno veliko, da smo realizirali investicijski preboj, ki smo ga obljubljali v začetku mandata. Zelo sem vesela tega rezultata in z veseljem bom županja še naslednja štiri leta," je povedala Repoluskova, ki je za seboj pustila Darka Kneza in še dlje Martina Lesjaka.

Urški Repolusk je po neuradnih izzidih uspelo prepričati že v prvem krogu.
Andrej Petelinšek

Tudi v občini Makole so izvolili župana v prvem krogu.​ Franc Majcen je dobro ocenil, da ima še podporo pri večini občanov Makol. Tretji mandat so mu podelili. V Oplotnici je Matjaž Orter prepričal občane, ki so mu zaupali že peti mandat.​

Oplotnica župan Matjaž Orter
Igor Napast

V Poljčanah so izvolili županjo. Naslednja štiri leta bo občino vodila Petra Vrhovnik, ki se je na volitve podala kot neodvisna kandidatka. ​​​Dosedanji Stanislav Kovačič ni kandidiral, po štirih mandatih se je upokojil.

V Poljčanah so izvolili županjo Petro Vrhovnik. 
Sašo Bizjak

Za župansko mesto se je vnovič potegoval trenutni župan Štefan Žvab in sicer kot samostojni kandidat s svojo listo. Tretji mandat so mu v tej občini zaupali volilci.

Štefan Žvab, župan Občine Šentilj
Andrej Petelinšek

V občini Hoče - Slivnica se je za svoj že tretji županski mandat uspešno potegoval Marko Soršak, ki je kandidiral kot neodvisni kandidat na svoji listi Znamo. Zmoremo!

župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak
Igor Napast

Čeprav zelo počasi štejejo v Slovenski Bistrici pa kaže, da je prepričljivo zmagal Ivan Žagar. Pred štirimi leti je imel Žagar le enega izzivalca, tokrat tri, a noben se mu ni uspel resno približati.

Župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar je imel tri izzivalce.
Andrej Petelinšek

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta