Ko se v Mariboru vilinsko povežeta šport in kultura

Barbara Bradač Barbara Bradač
10.12.2022 19:00

Vilinski hojatlon tokrat kljub dežju izpeljali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni ovir za najbolj vztrajne. Dokazali so, da ni slabega vremena, so samo slaba oblačila in obutev.  
Sašo Bizjak

Na dvorišču Vilinskega dvora je s pravljico o pohorskih lisicah pričakal pravljičar in ultramaratonec Robert Kereži. Pravljična lisica je oživela in se prelevila v Foksija, maskoto Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Maribor gostil prihodnje leto.

Vilinski hojatlon je nova vilinsko kulturna-športna disciplina, ki skrbi za kondicijo nog in malih sivih celic. Enkrat je že bil prestavljen, a to soboto so ga, kljub ponovno deževnemu vremenu izpeljali. Posledično je bilo manj ljudi, kot so jih pričakovali, a ti so se zabavali, ko so obiskovali točke označene na vilinskem zemljevidu in ob tem reševali uganke oziroma odgovarjali na nagradna vprašanja. Eno izmed njih je bilo, katera bo nova športna disciplina na olimpijadi mladih? Rolkanje. Vprašanja niso bila pretežka, je pa bil kak namig vedno blizu. Zbiranje črk, ki so sestavljale zmagovalno geslo, je teklo kot po maslu. 

Sašo Bizjak

Pot je vodila po mariborskih kulturnih točkah, kjer so se udeleženci na hitro razgibali: Vetrinjski dvor, Mariborska knjižnica v TC City, Narodni dom, Sinagoga, Lutkovno gledališče, UGM, Čeligijev stolp, Muzeja NO, Pokrajinski muzej, Sodni stolp, Vojašniški trg, Vodni stolp vse do cilja, znamenitega kioska K67, ki je uradna Info točka OFEM.

Robert Kereži načrtuje, da bi hojatlon ponovili prihodnje leto med zimskimi počitnicami v okviru Pravljičnih veselih počitnic, a z bolj športnimi vsebinami in obiskom mariborskih športnih objektov. 

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta