Koga zanima gostinski lokal v Treh babah na Vojašniškem trgu v Mariboru?

MBK
25.07.2022 17:02

Mariborska občina je objavila, da za prenovljeni objekt Tri babe na Vojašniškem trgu zbira ponudbe za oddajo poslovnega prostora v najem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predmet oddaje pa ni javna površina pred objektom Tri babe na Vojašniškem trgu in jo bo moral najemnik, če bo želel, najeti v posebnem postopku.
Igor Napast

Mariborska občina je objavila, da za prenovljeni objekt Tri babe na Vojašniškem trgu zbira ponudbe za oddajo poslovnega prostora v najem. V pritličju bi oddala gostinski lokal v velikosti 175 kvadratnih metrov, ki je delno opremljen, za dokončno opremljenost prostorov bo moral poskrbeti najemnik. Najemnina bo znašala sedem odstotkov od čistih prihodkov prodaje na letni ravni, "s tem, da je fiksni znesek mesečne najemnine 1950 evrov, ki ga najemnik plača ne glede na letni promet in predstavlja akontacijo letne najemnine, ki se plačuje vsak mesec sproti," piše v razpisu, objavljenem na občinski spletni strani.

Ponudbe morajo biti predložene do vključno torka, 2. avgusta. Najemodajalec bo pri izbiri najugodnejšega ponudnika upošteval dva kriterija: višino najemnine in vsebino programa, ki ga bo ponudnik izvajal v poslovnem prostoru. Najemno razmerje bo sklenjeno predvidoma od 1. septembra. (mbk)

Kdo bo upravljavec objekta, ki še ne obratuje, ni znano, predvideva se, da bo to Lutkovno gledališče Maribor. Kot je znano, je občina objekt Tri babe obnovila v sklopu širše investicije obnove Vojašniškega trga z objekti (Sodni stolp, Muzej najstarejše trte in Tri babe), ki je stala okrog 6,7 milijona evrov, od tega Tri babe 2,7 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta