Konec brezplačnega parkiranja pod Pohorjem za kupce enosmernih in povratnih gondolskih vozovnic

Igor Selan Igor Selan
02.08.2024 11:16

Marprom bo do konca avgusta posodobil parkirišči pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače in hotelom Habakuk. Katere spremembe se še obetajo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marprom bo na ograjenih parkiriščih pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače in hotelom Habakuk namestil novo strojno-programsko opremo, zamenjal zapornice in namestil nove avtomatske blagajne.
Sašo Bizjak

Marprom bo posodobil ograjeni parkirišči pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače in hotelom Habakuk. Namestil bo namreč novo strojno-programsko opremo, zamenjal zapornice in namestil nove avtomatske blagajne, s čimer bosta parkirišči uporabnikom prijaznejši. Kljub delom bosta parkirišči ves čas normalno v uporabi.

Sašo Bizjak

Kot še sporočajo iz Marproma, bo na obeh parkiriščih nameščena enaka oprema, kot je že nekaj časa v uporabi na ostalih ograjenih parkiriščih v središču mesta (v Mlinski in Sodni ulici ter na Rakuševem trgu), tako da bodo po novem tudi uporabnikom parkirišč pod Mariborskim Pohorjem na voljo nekatere sodobne storitve, kot je denimo video prepoznava registrskih oznak avtomobilov, kar bo omogočalo brezkontakten prihod in odhod avtomobilov. Prav tako bo parkirnino na izhodnem terminalu mogoče poravnati s plačilno kartico, kar bo dobrodošlo zlasti za gibalno ovirane obiskovalce, izvedena bo tudi integracija z aplikacijo Easy Park.

Omenjeni posodobitvi bo na parkiriščih Pohorska vzpenjača in Habakuk septembra sledila še ena sprememba. Imetnikom vseh dnevnih enosmernih in povratnih gondolskih vozovnic te od začetka prihodnjega meseca ne bodo več omogočale brezplačnega parkiranja. "Takšna odločitev je bila sprejeta predvsem iz razloga, ker ob daljšem (celodnevnem) parkiranju znesek parkirnine dosega ali celo presega ceno enkratnega prevoza s krožno kabinsko žičnico, kar ekonomsko ni vzdržno," razloge za spremembo utemeljujejo v Javnem holdingu Maribor.

Bo pa pohodnikom še vedno na razpolago brezplačno parkiranje do dve uri pod hotelom Arena, medtem ko bodo do brezplačne uporabe parkirišč pod Pohorsko vzpenjačo in hotelom Habakuk še naprej upravičeni vsi imetniki dnevnih kolesarskih in smučarskih vozovnic ter vseh personaliziranih vozovnic, tako za krožno kabinsko žičnico kot za smučanje in kolesarski park.

Pod Pohorjem še naprej ostaja nekaj parkirnih mest v modri coni, namenjenih brezplačnemu kratkotrajnemu parkiranju.
Sašo Bizjak

Pod Pohorjem ob tem ostaja tudi nekaj parkirnih mest v občinski modri coni, namenjenih brezplačnemu kratkotrajnemu parkiranju. "Kljub temu obiskovalcem predlagamo, da za prihod do spodnje postaje Pohorske vzpenjače izberejo ugoden prevoz z mestnim avtobusom na liniji 6 Vzpenjača. Gre za prvo popolnoma elektrificirano linijo z najnovejšimi električnimi avtobusi," še sporočajo iz holdinga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta