Kriki odmevali z mariborske njive groze

Denis Živčec Denis Živčec
02.08.2020 15:09

Deset tisoč korakov na najbolj soparno noč skozi mariborski koruzni labirint, ki je bil tokrat zaradi sumljivih tipov in živih mrličev zgolj za odrasle

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skozi labirint se je v tej noči sprehodil marsikdo, a najbolj so se med seboj strašili obiskovalci.
Žiga Sagadin

Glasen krik se je razlegel s koruznega polja, ko sem v sobotni noči v novih natikačih stopil na rdečega polža. Bila je skoraj polna luna, velika in sumljivo oranžna, okoli nje ravno toliko temnih oblakov, da se je zdelo zarotniško. Dva velika elektrovoda sta ožarjena z mesečino pod nebo štrlela kakor veličastna črna grozeča stolpa. In bilo je tretjič, ko sem v življenju pristal sredi koruzne njive. Prvič v študentskih letih, a v precej drugačnem kontekstu, povezanim z nelastništvom nepremičnine in pomanjkanjem zasebnosti, drugič lani, ko sem se na najbolj vroč dan leta prebijal skozi koruzni labirint za Betnavo in tretjič zdaj, ko so pri Društvu Labirint pripravili prvi letošnji nočni koruzni labirint za odrasle. Tisti družinski je potekal že v petek zvečer, sobotnemu pa so dodali nekaj pridiha grozljivk.

Žiga Sagadin
Žiga Sagadin
Ob Papeževi cesti, tam, kjer so nekoč zorele jagode, so to noč iz zemlje prilezli živi mrliči in drugi sumljivi tipi.
Žiga Sagadin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta