Krvodajalski avtobus se bo danes ustavil pred Večerom

Jana Juvan Jana Juvan
19.04.2022 03:00

Poskusite oživljati, spoznajte defibrilator ter se vpišite med krvodajalce in darovalce organov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krvodajalski avtobus
Igor Napast

Pred časopisno hišo Večer bo danes stal krvodajalski avtobus Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, s katerim želijo spomniti čim več ljudi na humanitarno gesto, ki rešuje življenja mnogih in v Sloveniji poteka izključno prostovoljno pod okriljem Rdečega križa.

Prikaz oživljanja, ugotavljanje krvnih skupin

Med 10. in 13. uro bodo lahko mimoidoči na avtobusu izvedeli, katero krvno skupino imajo, lahko se bodo vpisali v bazo krvodajalcev ter podpisali pristopno izjavo za darovanje organov in tkiv po smrti. Prav tako bodo na ploščadi pred Večerovo stavbo prikazani postopki oživljanja, zainteresirani se bodo lahko tudi preizkusili v oživljanju na lutki in v uporabi defibrilatorja.

Prikazani bodo postopki oživljanja in uporabe defibrilatorja. 
Saso Bizjak

Darovali bomo tudi večerovci

Istočasno bo na Medicinski fakulteti izvedena vsakotedenska krvodajalska akcija, ki se je bo tokrat znova udeležila tudi večja skupina zaposlenih pri Večeru. Zaradi še vedno nujnih varnostnih ukrepov v zdravstvu zaradi koronavirusa poteka krvodajalstvo še zmeraj le po sistemu naročanja. Vsak, ki bi želel darovati kri, se lahko prijavi na 02 321 22 71 ali na 041 320 796 vsak delovni dan med 7. in 15. uro.

Izvedeli boste lahko svojo krvno skupino.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta