Kulturni večer invalidov Maribora navdušil

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
08.11.2022 15:00

S kulturno ustvarjalnostjo so se predstavili člani številnih invalidskih društev, ki delujejo v mariborski občini

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nastopi so bili na temo slovenskega glasbeno-plesnega ljudskega izročila pa tudi izvirne avtorske ustvarjalnosti. 
Sašo Bizjak

V Kazinski dvorani SNG Maribor je potekal že 11. Kulturni večer invalidov Maribora, na katerem se s svojo kulturno ustvarjalnostjo vsako leto predstavijo člani številnih invalidskih društev, ki delujejo v mariborski občini. Večer pesmi in petja, plesa in giba, recitalov in tokrat tudi harmonike je vedno lep, letošnja prireditev, prva po dveletnem premoru, ki ga je vsilil kovid, pa je še posebno navdušila. "Zelo sem ponosen, bilo je čudovito," je dejal predsednik Sveta invalidov Mestne občine Maribor Milan Kotnik.

Sašo Bizjak

Nastopi so bili na temo slovenskega glasbeno-plesnega ljudskega izročila pa tudi izvirne avtorske ustvarjalnosti. Predstavili so se plesni skupini VDC Sožitje in društva za cerebralno paralizo Sonček, kulturno-umetniška skupina Tihi svet iz društva gluhih in naglušnih, ženski komorni zbor iz društva delovnih invalidov, glasbena skupina Diatonik iz društva slepih in slabovidnih, člani Centra Naprej, Dezider Cener iz društva civilnih invalidov vojn, Metka Oset in Edi Majerič iz društva bolnikov po možganski kapi, Jaka Kaučič iz društva paraplegikov, Slavica Jaušovec iz mariborske podružnice Združenja multiple skleroze, Matjaž Grom iz društva vojnih invalidov, Zdravko Prelog iz VDC Polž, Bojan Maroševič pa je recitiral odlomek iz knjige za otroke Luke Prosnika Leopoldove živahne tačke. Izvrsten zaključek dvourne prireditve, kot češnja na torti, pa je bil nastop opernega pevca Tima Ribiča in njegovih prijateljev iz Opere SNG Maribor.

Prireditev je režirala Zdenka Križanič, povezoval jo je Bojan Maroševič, v znakovni jezik je tolmačila Marija Koser. Tudi tokrat je bila Kazinska dvorana polna; med obiskovalci so bili mariborski župan Saša Arsenovič, ki je zbrane tudi nagovoril, podžupanja Alenka Iskra, poslanka Lena Grgurovič in kandidatka za županjo Lidija Divjak Mirnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta