Ledna dvorana Maribor: Trikrat na teden drsanje za rekreativce

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.12.2021 04:00

Obisk ledne dvorane močno kroji epidemija koronavirusa. Za ljubiteljske drsalce na voljo trije termini v sredo, soboto in nedeljo, tudi izposoja drsalk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ob petkih zvečer je tako imenovano disko drsanje.

Andrej Petelinšek

Letošnjo sezono za rekreativne drsalce so v Ledni dvorani Tabor v Mariboru začeli 24. septembra. Glede na sedanje zdravstvene razmere so drsalni užitki na tamkajšnji ledeni ploskvi doslej privabili 2800 obiskovalcev, v minuli sezoni zaradi koronavirusa skupno zgolj 4700. To je precej manj od rekordnega števila drsalcev, ki je bilo v sezoni 2002/2003, ko so jih našteli skupno kar 52.000, dvorana pa je bila za drsanje na voljo 3758 ur.

Ob vstopu v dvorano predstavniki nekdanjega javnega zavoda Športni objekti Maribor, ki se je septembra letos preoblikoval in preimenoval v Šport Maribor, preverijo tudi PCT-pogoj. Drsanje za rekreativce je ob sredah od 17.30 do 19. ure, ob petkih od 20.30 do 22. ure (disko drsanje), ob sobotah od 16. ure do 17.30 ter ob nedeljah od 9. do 10. ure in od 16.30 do 18. ure.

Sašo Bizjak

Cene vstopnice za eno drsanje se niso spremenile; za mladino do 15. leta starosti, dijake in študente stane 3 evre, za odrasle pa 3,50 evra. Cena sezonske vstopnice je za mladino in dijake 62 evrov, za odrasle 75 evrov, prenosljiva pa stane 88,20 evra. V Ledni dvorani Tabor tudi posojajo in ostrijo drsalke; za eno drsanje je izposojnina 2,70 evra, ostrenje je za obiskovalce ledne dvorane 3 evre, če pa želi kdo samo ostrenje drsalk, ga bo to stalo 4 evre.

V prejšnjih letih so bile v Ledni dvorani Tabor številne zanimive prireditve, zaradi trenutnih zdravstvenih razmer to ni mogoče, tudi tečajem drsanja, ki so bili stalnica v prejšnjih sezonah, so se v zavodu Šport Maribor za zdaj odrekli in čakajo na izboljšanje zdravstvenih razmer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta