Maribor dobil holding občinskih podjetij

Igor Selan Igor Selan
19.06.2019 19:21

Brez večje vsebinske razprave in kar po skrajšanem postopku so mariborski mestni svetniki ob obstrukciji največje opozicijske stranke potrdili odlok o ustanovitvi holdinga javnih podjetij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestni svetniki so soglasno, a ob obstrukciji dela opozicije, sprejeli odlok o ustanovitvi holdinga občinskih podjetij.
Andrej Petelinsek

Maribor je po več letih poskusov vendarle dobil holding javnih podjetij. Mestni svet je namreč na včerajšnji izredni seji požegnal skoraj polletne poskuse župana Saše Arsenoviča in po presenetljivo umirjeni razpravi soglasno glasoval za ustanovitev holdinga. Ker svetniki niso imeli vsebinskih pripomb, so odlok sprejeli celo po hitrem postopku. So pa ob tem sprejeli še dva sklepa. S prvim so zavezali holding, ki mora najkasneje v 60 dneh po ustanovitvi sprejeti etični kodeks, ki bo veljal tudi za vse hčerinske družbe, z drugim pa župana, ki mora pripraviti odlok o ustanovitvi sveta uporabnikov. Ta bo nato vsako leto analiziral zadovoljstvo uporabnikov, rezultate pa bodo morali obravnavati vsi izvajalci gospodarskih javnih služb in holding, ter se do njih opredeliti, nato pa bo o analizi razpravljal tudi mestni svet, ki ima funkcijo skupščine holdinga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta