Maribor: Najprej akcija ozaveščanja, nato tudi kazni

Igor Selan Igor Selan
29.08.2019 12:37

Mariborska občina začenja kampanjo za ozaveščanje občanov glede ravnanja z odpadki, predvsem pravilnega odlaganja na ekoloških otokih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi številnih pritožb glede neurejenosti ekoloških otokov mariborska občina pričenja akcijo ozaveščanja občanov Moji odpadki, moja skrb.
Sašo Bizjak

Zaradi številnih pritožb glede neurejenosti in sprememb glede ureditve ekoloških otokov, ki se obetajo s 1. januarjem, mariborska občina v sodelovanju s Snago in Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Maribor (MIRM) pričenja s kampanjo ozaveščanja občanov o pravilnem ravnanju z odpadki Moji odpadki, moja skrb. V vsaki mestni četrti (MČ) in krajevni skupnosti (KS) so tako izbrali po en najbolj kritičen ekološki otok, na katerem bodo vsak mesec od septembra do aprila 2020 spremljali količino nesortiranih in neustrezno odloženih odpadkov. Rezultate bodo vsak mesec javno objavili na spletnih straneh občine in Snage ter na občinskem facebook profilu. "Ključno sporočilo akcije je, da si na področju ravnanja z odpadki želimo predvsem ozaveščenih občanov. Želimo čisto mesto, na katerega bi bili ponosni, zato je zelo pomembno, da se vsi prebivalci mesta zavedamo, da s svojim ravnanjem vplivamo na urejenost in čistočo mesta. Zato želimo ljudi naučiti, kako odpadke pravilno ločevati," je povedala vodja projekta Izboljšajmo Maribor Neva Pipan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta