Maribor: Največji atrij v mestu primeren tudi za večje prireditve

Igor Selan Igor Selan
06.06.2019 20:02
Prenova atrija je stala kar 160 tisoč evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Marta Otič,
"Atrij je za nas izjemnega pomena, šola je namreč z njim pridobila prostor za različne dejavnosti, denimo učilnice na prostem, za igranje in rekreativne odmore pa tudi za prireditve. Zato ima atrij tudi širši pomen, ne le za šolo, ampak tudi za MČ Magdalena. Postal je namreč en tak prireditveni prostor, edini na desnem bregu Drave. Želeli bi, da to spoznajo tudi občina in nekatere druge institucije, ki bi lahko nekatere prireditve prestavile v ta del mesta. Prenovljeni atrij je zagotovo eden lepših atrijev, kar jih Maribor premore, in je največji v mestu, celo večji od grajskega."
Andrej Petelinšek
Atrij obrašča vinika, vzpenjavka, ki je naša stalna spremljevalka vsa ta desetletja. Arhitekt Černigoj jo je izbral izjemno premišljeno, ker je poleti prelepo zelena, jeseni menja barve in je čudovito pisana, pozimi pa liste odvrže, da zidovi niso izpostavljeni vlagi. Resnično primerno okolje tudi za obeležitev obletnice MČ Magdalena,
Mateja Dover Emeršič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta