Mariborskemu vodstvu ni uspel dogovor s premožno Kranjčanko, imajo pa novo lokacijo za mesno-mlečni paviljon

Nina Ambrož Nina Ambrož
25.01.2022 17:51

Dokler Mestna občina Maribor ne bo prenovila stavbe na Koroški cesti, bo prodaja mesa in mlečnih izdelkov potekala na zgornjem platoju tržnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Idejo, kako prenoviti stavbo na prehodu do Vojašniškega trga v prodajalno mleka in mlečnih izdelkov ter mesa, ima občina že narisano.

Mom

Pogovori med podjetjema Inversio gradnje, lastnikom objekta na glavni tržnici na Vodnikovem trgu v Mariboru, v katerem kmetje prodajajo meso, mleko in mlečne izdelke, in občinskimi Mestnimi nepremičninami niso bili uspešni. Občinskemu vodstvu se s premožno Kranjčanko Simono Lebar, lastnico tržnične stavbe, ni uspelo dogovoriti za podaljšanje najemne pogodbe, sporočajo. Prodajalci se morajo do konca tega meseca izseliti iz mlečno-mesnega paviljona. So pa občinarji našli novo lokacijo nedaleč proč, na vzhodnem vogalu tržnice in za promet zaprte Koroške ceste, kjer se bodo lotili prenove stare stavbe in jo namenili za prodajo domačih izdelkov. Dotlej bodo na Vodnikovem trgu namestili začasne prodajne prostore.

Otvoritev oktobra letos

"Mestna občina Maribor (MOM) je skupaj s podjetjem Mestne nepremičnine poskrbela za nadomestno lokacijo mesno-mlečnega paviljona. Intenzivno se izvajajo priprave na rekonstrukcijo objekta na Koroški cesti 21," so zapisali v sporočilu za javnost. Iz Gursove podatkovne baze je mogoče razbrati, da je bila stavba zgrajena leta 1550 in je (delno) v občinski lasti. Iz projekcij načrta je razvidno, da gre za južni del hiše na Koroški cesti na prehodu do Vojašniškega trga, kjer je zdaj v spodnji etaži javno stranišče. Kdo je pripravil načrt renovacije, kakšen bo nadaljnji postopek in koliko bo stala investicija, niso navedli.

Mom

Izpostavili so, da je otvoritev novega mesno-mlečnega paviljona načrtovana konec oktobra. "Gre za sodobno revitalizacijo prodajnega prostora, ki so ga Mariborčani nekoč že poznali kot sestavni del osrednje tržnice," piše Arsenovičeva ekipa in doda, da bodo "vzpostavili moderen lastni paviljon, ki si ga mestna tržnica zasluži".

Februarja prodajne hiške, od marca montažni paviljon

Nadaljnjih devet mesecev, dokler ne bo prenovljena hiša na Koroški cesti 21, bodo izgubo prodajnega prostora na tržnici reševali tako, da "bo v roku enega meseca na zgornjem platoju mariborske tržnice ob Koroški cesti postavljen začasni montažni paviljon za vseh 13 kmetij. Del mesno-mlečnega paviljona bo od srede, 2. februarja, deloval na začasni zunanji lokaciji pod nadstreškom zgornjega platoja. V ta namen bo postavljenih šest prodajnih hišk, v katerih bo ponudba kruha, mlečnih izdelkov, suhomesnih izdelkov in jajc. Ponudbo piščancev in mesa bodo kupci prav tako lahko našli v začasnih prodajnih objektih na vzhodnem delu tržnice, ob stavbi na prehodu do Vojašniškega trga," pojasnjuje MOM. "Začasni objekt bo ustrezno opremljen in bo izpolnjeval pogoje za prodajo mesa in mlečnih izdelkov. S tem bomo obdržali celovitost ponudbe na enem mestu in zaščitili prodajalce na tržnici, ki že desetletja skrbijo za ponudbo kvalitetno pridelane lokalne hrane." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta