Mariborski vodovod: Na Gaju prepovedana uporaba vode za polnjenje bazenov in pranje avtomobilov

Igor Selan Igor Selan
31.08.2022 16:45

Za ukrep so se odločili zaradi nezadostnih količin vode v vodooskrbnem sistemu na Gaju, ki se napaja iz drenažnih zajetij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz vodooskrbnega sistema Gaj pitno vodo prejema okrog 40 gospodinjstev.
Bruno F. Fras

Mariborski vodovod je vse porabnike pitne vode iz javnega vodovodnega sistema Gaj nad Mariborom obvestil, da je do preklica prepovedana uporaba pitne vode za polnjenje bazenov, pranje avtomobilov in zalivanje brez vnaprejšnjega soglasja upravljavca vodovoda. Kot so sporočili, so se za ukrep odločili zaradi nezadostnih količin vode v vodooskrbnem sistemu na Gaju, ki se napaja iz drenažnih zajetij in ni del centralnega vodovodnega sistema: "Gre za specifično zajetje, zaradi česar smo se za omenjeni ukrep odločili, ker so se izdatnosti zajetij zmanjšale zaradi dolgotrajnega poletnega sušnega obdobja. Padavine, ki so padle v preteklih dneh, pa niso bile dovolj obilne za izboljšanje izdatnosti zajetij."

Ukrep bo veljal, dokler zajetja, ki napajajo ta vodovodni sistem, ne bodo ponovno dovolj izdatna za zagotavljanje nemotene vodooskrbe. Iz vodooskrbnega sistema Gaj sicer pitno vodo prejema okrog 40 gospodinjstev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta