Marko Slavič, direktor Doma Danice Vogrinec: Nihče od stanovalcev ni imel povišane temperature

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
09.09.2020 13:07

V Domu Danice Vogrinec Maribor so v enoti Tabor potrdili okužbo s koronavirusom pri še petih stanovalcev in štirih zaposlenih, kar pomeni, da imajo skupaj že deset potrjenih okužb. Testiranja se nadaljujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Slavič, direktor Doma Danice Vogrinec Maribor
Tadej Regent

Po tem, ko so v ponedeljek v enoti Doma Danice Vogrinec odkrili okužbo s koronavirusom pri eni stanovalki doma, so se odločili za testiranje širokega kroga stanovalcev in zaposlenih. Prvi rezultati niso vzpodbudni: od 50 testiranih stanovalcev je test pri petih pokazal na okužbo, od 28 testiranih zaposlenih so pozitivni štirje.
"Nihče od stanovalcev ni kazal prav nobene simptomatike na Covid 19 niti ni imel povišane temperature. Tudi med okuženimi zaposlenimi nihče ne kaže simptomov okužb," je poročal direktor Doma Danice Vogrinec Maribor Marko Slavič. Glede na asimptomatiko pri okuženih in dejstvo, da so se stanovalci prosto gibali in so v dom prihajali tudi obiski, obstaja možnost, da je okužen še kdo. Testiranja bodo še nadaljevali - preventivno bodo testirali vse stanovalce in zaposlene. Kolikšen je razmah koronavirusa v enoti Tabor, bo bolj realno jasno čez teden dni.

Kolikšen je razmah koronavirusa v enoti Tabor, bo bolj realno jasno čez teden dni.
Tadej Regent
Marko Slavič
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta