Martinovanje v Mariboru? Že precej časa jasno, a na zavodu za turizem tega do danes niso potrdili

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
22.10.2020 14:00

Dan, ko se mošt spremeni v vino, zaradi epidemije ne bo pospremljen z javnim nazdravljanjem in množičnim rajanjem v Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Množičnega nazdravljanja letini 2020 ne bo.
Igor Napast

Množičnega nazdravljanja letini 2020 tokrat ne bo. Maribor se mora odpovedati svoji tradicionalni prireditvi, ki jo že vrsto let simbolno pripravlja 11. 11. ob 11. uri in 11 minut na Trgu Leona Štuklja. Največje martinovanje na prostem v Sloveniji je seveda odnesla epidemija. To je bilo sicer jasno že precej časa, a na Zavodu za turizem Maribor tega do danes niso potrdili.

Igor Napast

"Sporočamo vam, da smo zaradi razglasitve epidemije in pričakovanega nadaljnjega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa ustavili vse aktivnosti v zvezi z organizacijo dogodkov oziroma doživetij ob martinovem," so zdaj vendarle sporočili.

Pred mesecem dni so na zavodu sicer še razmišljali o alternativah množičnemu praznovanju, ob zaostreni zdravstveni situaciji pa so opustili vsakršno obeležitev štajerskega novega leta.

Andrej Petelins_ek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta