(MB-TEDEN) Kdaj se bo Festival Lent vrnil na Lent?

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
21.06.2019 17:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Rukavina in Saša Arsenovič
Andrej Petelinšek

Večerova javna tribuna o prihodnosti ene najpomembnejših blagovnih znamk Maribora ni dala odgovora, kakšen bo Festival Lent leta 2020 in naprej, je pa pokazala, da sta ključna akterja trdno vkopana vsak na svojem bregu. Direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina se nekritično oklepa preteklega in sedanjega, župan Saša Arsenovič pa stremi v prihodnost, ki je ne zna natančneje definirati. Kakšen naj bo festival, imata v temelju različna pogleda, ki ju bo težko združiti.
Rukavina zagovarja zgoščeno dogajanje, v prvi vrsti za Mariborčane, vsako nadgradnjo festivala pa pogojuje z izgradnjo stalnega prizorišča in več javnega denarja. Arsenovič bi po drugi strani rad koncerte čez vse poletje za več gostov od drugod, ki bi polnili hotelske namestitve in tu trošili, namesto dodatnega denarja iz občinske blagajne pa ekipi Narodnega doma daje le napotek, naj bolj tržno razmišlja, medtem ko o vložkih v izgradnjo infrastrukture noče niti slišati. Bolj je na soočenju prvi vztrajal pri svojem, bolj je drugi nepotrpežljivo vzdihoval, oba pa se tako negentlemansko dražila, da sta si na koncu več kot zaslužila kritiko občinske uradnice z Ljubljane, da doslej očitno nista opravila niti najbolj osnovne naloge - iskrenega medsebojnega pogovora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta