(MB-TEDEN) Župan, d.o.o.

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
22.11.2019 18:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Saša Arsenovič v prvih mesecih mandata ni ravno upravičil širokega zaupanja volivcev, ki ga je dobil na lanskih volitvah kot antipod Fištravca in Kanglerja, z nekaterimi potezami je celo nakazal, da bo mesto vodil s podobnimi spornimi praksami kot predhodnika. Politični interes je kar nekajkrat povozil javnega. Recimo kadrovski cunami po nadzornih svetih občinskih podjetij ni pljusknil iz strokovnih razlogov, namesto trmastega vztrajanja pri povsem nepotrebnem imenovanju četrte podžupanje ali izdajanju tiskanega občinskega glasila bi lahko meščanom prihranil kakšno podražitev.
​Ob nadaljevanju že začrtanih investicij (Skate park, Cafova, Glavni trg s Koroško cesto, Vojašniški trg, Lent ...) si je Maribor v prvem letu mandata obetal vsaj "vsebinsko, kulturno, estetsko, oblikovno in gostinsko prenovo" Festivala Lent in Čarobnega decembra. Osvežitev pomembnih blagovnih znamk je, prvič, Arsenovič obljubil pred volitvami, in drugič, naloga se je zdela kot pisana na kožo prekaljenemu podjetniku - gostincu. Morda je tudi zaradi visokih pričakovanj razočaranje v mestu tako veliko, saj smo si Lent zapomnili predvsem po spodletelemu eksperimentu s promenado, december pa bo očitno čaroben "toliko, kolikor si ga bomo znali sami narediti takšnega". S keksi vred. Kar je skušal zgraditi, je mimogrede podrl s prevelikim egom. Ne prvič. Res je, v županu Arsenoviču ni prav veliko baltazarjevskega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta