Mestni pokopališči: Na Pobrežju tlakovanje, na Dobravi ciprese

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
23.01.2020 17:50

Mariborska občina skupaj s Pogrebnim podjetjem in Snago načrtuje tudi ureditev prodajnih površin na območju pokopališč Pobrežje in Dobrava.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na pobreškem pokopališču bodo nadaljevali tlakovanje glavnih poti.
Andrej Petelinšek

Na pobreškem pokopališču bodo letos v skladu s strategijo, v kateri so si zadali ureditev glavnih poti in vhodov pokopališča ter območij, namenjenih zbiranju in ločevanju odpadkov, nadaljevali tlakovanje poti. "Izjema je le del magdalenskega pokopališča, kjer do rešitve vpisa lastništva Mestne občine Maribor investicijska vlaganja niso mogoča," pravi direktorica Pogrebnega podjetja Maribor Lidija Pliberšek.

Dela želijo končati do velike noči

Mariborska občina je že podpisala pogodbo z izvajalcem B-N Inženiring iz Šentjurja za izvedbo tlakovanja v vrednosti 34.700 evrov. Izvedba se pričakuje v kratkem, pri Pogrebnem podjetju Maribor si prizadevajo, da bi bila končana pred veliko nočjo. "Najprej bo tlakovana pot od kapelice do Czeikovih arkad na mestnem delu pokopališča, nato se bo nadaljevala ureditev poti na frančiškanskem delu in delu pri vrtnariji oziroma do skladišča," pojasnjuje Lidija Pliberšek. V drugi polovici leta, če bo potrjen rebalans proračuna, se predvideva nadaljevanje tlakovanja na mestnem in frančiškanskem delu pokopališča. "Na ta način bi se zaključilo tlakovanje vseh glavnih poti na mestnem delu pokopališča," pravi Pliberškova.

Andrej Petelinšek

Tudi na Pobrežju unikatna klop

Pogrebno podjetje Maribor namerava letos na obeh pokopališčih postaviti še dodatne klopi. Koliko jih sploh je? "Na pokopališču Dobrava imamo čez 120 malih klopi in 20 velikih z naslonjali, na Pobrežju pa 24 velikih klopi," odgovarja Pliberškova in pravi, da bodo nekatere v letošnjem letu zamenjali, nekatere pa postavili na novo. "Nabaviti nameravamo od 20 do 25 velikih klopi v kompletu s koši za odpadke, v vrednosti okoli 12 tisoč evrov."
Pokopališče Pobrežje pa se vključuje tudi v projekt Zgodba o klopeh in ljudeh. Predvidoma maja bodo ob Czeikovih arkadah postavili novo klop - še eno od številnih unikatnih klopi, ki razveseljujejo mimoidoče v Mariboru.

Stojnice in hišice za prodajo cvetja in sveč so zelo različnega videza.
Andrej Petelinšek

Želijo si nemoten dostop do sprejemne pisarne

V Mestni občini Maribor so se skupaj s Pogrebnim podjetjem in Snago odločili lepše urediti tudi prodajne površine na območju pokopališč Pobrežje in Dobrava. Zdaj so stojnice in hišice za prodajo cvetja in sveč večinoma v lasti najemnikov in zato zelo različnega videza. Načrtuje se, da bi Snaga hišice oziroma stojnice z novimi postopoma zamenjala v nekaj letih. Število prodajnih mest bo ostalo enako.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta