Nadzorniki Energetike Maribor iščejo novega direktorja družbe: Kdo bo zamenjal Alana Perca?

Igor Selan Igor Selan
06.01.2022 19:08

Do sprememb je ob tem prišlo tudi v nadzornem svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mesec dni potem, ko se je moral zaradi previsokih cen ogrevanja z mesta direktorja Energetike Maribor posloviti dolgoletni direktor Alan Perc - družbo od takrat začasno vodi direktor Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter -, nadzorni svet (NS) išče novega direktorja. Kandidati, ti morajo imeti najmanj visoko strokovno izobrazbo, pet let delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih in sposobnost za vodenje in organiziranje del, morajo prijave z vizijo programa dela, razvojno usmeritvijo, svojo vizijo vodenja in organiziranja dela družbe posredovati v osmih dneh, torej do prihodnjega četrtka. Novi direktor bo imenovan za petletno mandatno obdobje z možnostjo ponovnega imenovanja.

Do sprememb je ob tem prišlo tudi v nadzornem svetu. Kmalu potem, ko je župan Saša Arsenovič odpustil Perca, je namreč iz osebnih razlogov odstopila predsednica nadzornikov Mateja Cekić, sicer vodja občinskega urada za finance in proračun. Mesto predsednika NS je prevzel Damijan Škrinjar, novi član NS pa je postal Janez Zupanc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta