Nadzorniki Nigrada niso izbrali nikogar od kandidatov za direktorja

Igor Selan Igor Selan
01.08.2024 19:42

Družbo bo začasno ponovno vodil kar direktor Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdaj bo izbran novi stalni direktor Nigrada in po kakšnem postopku, za zdaj še ni znano.
Andrej Petelinsek

Nigrad za zdaj ostaja brez direktorja oziroma bo družbo do nadaljnjega ponovno vodil kar direktor Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter. Nadzorni svet podjetja je danes sicer opravil razgovore z vsemi šestimi kandidati, prijavljenimi na razpis, ki so izpolnjevali razpisne pogoje, a se med njimi ni odločil za nikogar.

Razlogov, zakaj niso izbrali nikogar od prijavljenih kandidatov, niso sporočili, so pa pojasnili imenovanje Rihterja. "Ker je dosedanji direktor Nigrada Tomaž Kavnik z današnjim dnem zapustil podjetje, je nadzorni svet na mesto direktorja s tem dnem začasno imenoval direktorja Javnega holdinga Maribor. Slednji je v letu 2023 krajši čas že vodil Nigrad, kot direktor holdinga pa je tesno sodeloval z njegovim dosedanjim vodstvom. Tako delovanje in poslovne procese Nigrada zelo dobro pozna. Na mestu direktorja Nigrada bo ostal do imenovanja novega stalnega direktorja. Nadaljnji postopek izbire v tem trenutku časovno še ni natančno opredeljen," je sporočil predsednik nadzornega sveta Nigrada Gregor Ficko.

Nigrad je sicer trenutno v dobri poslovni kondiciji, lansko leto je zaključil kar s 691 tisoč evri čistega dobička, tega pa beleži tudi trenutno, dobiček v letošnjem letu znaša okrog 150 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta