Nigrad je pričel z iskanjem novega direktorja

Igor Selan Igor Selan
02.07.2024 16:14

Po le nekaj več kot letu dni vodenja Nigrad zapušča Tomaž Kavnik. Kandidati za novega direktorja se lahko na javni razpis prijavijo do 25. julija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nigrad je lani ustvaril rekordnih 30,2 milijona evrov prometa in 691 tisoč evrov čistega dobička.
Sašo Bizjak

Nigrad je pričel z iskanjem novega direktorja. Sedanji direktor Tomaž Kavnik je minuli teden, po le nekaj več kot letu dni vodenja družbe nadzorni svet seznanil, da s 1. avgustom odhaja iz podjetja. Kot izhaja iz javnega razpisa, morajo kandidati imeti izobrazbo druge bolonjske stopnje in najmanj pet let ustreznih vodstvenih ali upravljavskih izkušenj. Ob tem morajo priložiti tudi motivacijsko pismo z vizijo razvoja družbe v predvidenem štiriletnem mandatu, na razpis pa se lahko prijavijo do 25. julija.

(FOTO) Do Botaničnega vrta lahko pešci pridejo samo po ozki in dotrajani cesti: Kdaj bodo dobili pločnik?

Pred Nigradom je sicer prelomno obdobje, v Javnem holdingu Maribor namreč načrtujejo, da bi podjetje združili z Mariborskim vodovodom, saj bi potem ena sama družba obvladovala celoten tako imenovani vodni krog, torej zagotavljanje pitne vode, njeno odvajanje na Centralno čistilno napravo v Dogošah, čiščenje odpadne vode in kasneje tudi ravnanje z blatom, ki tam nastaja in za katerega je odgovorna Energetika Maribor.​ Nigrad je pod Kavnikovim vodstvom posloval pozitivno, lani je bil celo drugo najbolj dobičkonosno podjetje v skupini holdinga, ustvaril je rekordnih 30,2 milijona evrov prometa in 691 tisoč evrov čistega dobička. Tudi rezultati družbe v obdobju od januarja do maja letos so zelo dobri, družba trenutno izkazuje pozitivni rezultat v višini 135 tisoč evrov.

Tomaž Kavnik s 1. avgustom zapušča Nigrad.
Sašo Bizjak

Kot je nedavno povedal predsednik nadzornega sveta Gregor Ficko, bo ključna skrb nadzornega sveta, da Nigrad za novega direktorja družbe dobi strokovnega, usposobljenega in izkušenega menedžerja s področja komunalnega gospodarstva in gradbeništva, ki bo lahko družbo peljal po poti, začrtani pod sedanjim vodstvom z direktorjem Kavnikom na čelu. "Odločitev o izbiri novega direktorja družbe bo temeljila izključno na strokovnih referencah, saj bodo te edino jamstvo za nadaljnje uspešno vodenje podjetja," je še povedal Ficko. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta