Nova Slovenija je potrdila vstop v koalicijo z Arsenovičem

Igor Selan Igor Selan
13.01.2023 11:51

Čeprav Saša Arsenovič doslej glede potencialne koalicije v mariborskem mestnem svetu javnosti še ni podal nobenih informacij, so v NSi pohiteli in danes sporočili, da se pozitivno odzivajo na županovo povabilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik lokalnega odbora NSi Bernard Memon in župan Saša Arsenovič, v ozadju tudi edini svetniki NSI v tem mandatu Zdravko Luketič
Andrej Petelinšek

Iz mestnega odbora stranke Nova Slovenija (NSi) so sporočili, da vstopajo v mestno koalicijo župana Saše Arsenoviča. Sporočilo NSi je po svoje precejšnje presenečenje, saj župan Arsenovič javnosti namreč doslej še ni podal nobenih informacij glede oblikovanja koalicije, niti tega ne, s kom vse se o tem pogaja. Neuradno smo sicer izvedeli, da je h koalicijskim pogajanjem poleg NSi povabil še Gibanje Svoboda, SD, Listo kolesarjev in pešcev ter Gasilce Maribora, medtem ko Lista Franca Kanglerja, SDS, Levica in Stranka mladih - Zeleni Evrope njegovega vabila niso prejeli.

Kot so sicer v NSi zapisali v sporočilu za javnost, je, če želimo doseči blagostanje ljudi v Mariboru, treba stopiti skupaj: "Evropi, posledično pa tudi Sloveniji in Mariboru se zaradi ruske agresije na Ukrajino obeta varnostna, energetska, ob okoljski pa še prehranska kriza, ki se bo v največji meri pričela odražati leta 2024. Ocenjujemo, da smo pri iskanju rešitev in ukrepanju v skupno javno korist lahko uspešni le, če o tem soodločamo vsi deležniki na mestnem nivoju."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta