Novi center za tenis je pridobitev za tekmovalce

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
09.06.2019 03:14

Ob vznožju Bistriškega vintgarja je zaživel moderni Tenis center Vintgar Kuki. Ob tem organizirajo tudi teniški turnir Bistrica open za člane in članice Teniške zveze Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mirko Kukovič - Kuki v novem teniškem centru
Osebni arhiv

Novi teniški center ponuja pet teniških igrišč, dve pokriti in tri na prostem, sodoben fitnes center, osvežitev v baru, pet sob in apartma. Investitor je Mirko Kukovič - Kuki, znani podjetnik iz Slovenske Bistrice, ki pravi, da je ob hčerki Mii, ki tekmovalno trenira tenis, ugotovil, da primanjkuje infrastrukture za tekmovalni tenis: "Rekreativni tenis je v Slovenski Bistrici zelo dobro razvit, zato za nadobudne igralce včasih zmanjka tako notranjih kot zunanjih igrišč. V novem centru bomo mladim omogočili boljše pogoje za treninge in priprave za turnirje."
Naložba je tudi širšega pomena za občino, saj omogoča nadaljnji razvoj turizma. "Že sama lokacija je zanimiva za domače in tuje obiskovalce. Ob koncu tedna je veliko turistov, ki prihajajo v prelepi vintgar. Okoli nas je še pet hektarjev zemljišča, na katerem bi lahko zgradili tudi večji bazen ali pa uredili prostor za avtodome. Čeprav smo le streljaj od centra mesta, smo v naravi. Želim si, da bi se nam pridružil še kakšen investitor. Tako bi imeli na enem mestu vse, kar potrebujemo, torej pravi športno-turistični center," razlaga Kukovič z mislimi že na prihodnost. O tem, koliko je stala naložba, ni želel govoriti, je pa povedal, da so pri gradnji sodelovali domači podjetniki in obrtniki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta