Ob 65. obletnici Ekonomsko-poslovne fakultete nagrada za življenjsko delo prof. dr. Borisu Snoju

mbk
07.06.2024 05:15

Dan fakultete ob 65-letnici najstarejše od ustanovnih članic Univerze v Mariboru je bil tudi priložnost za podelitev nagrad in priznanj najbolj zaslužnim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priznanje za življenjsko delo je prejel prof. dr. Boris Snoj (v sredini), ob njem prof. dr. Borut Milfelner (levo) in prof. dr. Zdravko Kačič.
Ekonomsko-poslovna fakulteta

V znamenju trajnosti je minil včerajšnji dan Ekonomsko-poslovne fakultete (EPF), s katerim so obeležili tudi 65. obletnico te ustanove, priložnost pa izkoristili za podelitev priznanj in nagrad najbolj zaslužnim profesorjem, strokovnim sodelavcem in študentom.

Slovesnosti ob dnevu fakultete se je poleg številnih uglednih gostov iz poslovnega in akademskega okolja ter dekanov drugih mariborskih fakultet udeležil rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič. Ob tem je izpostavil pomen ekonomske znanosti v širšem družbenem interesu za trajno vzpostavitev blaginje, ki vključuje pravičnejšo družbo in svet, v katerem živimo. Dodal je, da je EPF ustanovljena kot prva od ustanovnih članic današnje univerze, danes pa je ena največjih in najpomembnejših članic.

Prof. dr. Borut Milfelner, prodekan za raziskovalno dejavnost na EPF, je spomnil na rast in razvoj fakultete skozi desetletja ter dodal, da so prvi trije diplomanti, tedaj na smeri zunanja trgovina, diplomirali leta 1961, leto kasneje je se je fakulteta preimenovala v Višjo ekonomsko komercialno šolo, ki smo jo v Mariboru do njenega 30. jubileja poznali kot Vekš, odtlej pa kot EPF. Mariborski župan Saša Arsenovič pa je na zbrane apeliral predvsem, naj s svojim delovanjem ustvarjajo okolje, ki bo v prihodnosti preprečevalo odliv možganov iz Maribora.

Dan fakultete je bil priložnost za podelitev priznanj in nagrad za izjemne dosežke študentom, strokovnim sodelavcem in predavateljem ter profesorjem, priznanje za življenjsko delo in za izjemne uspehe, dosežke ter zasluge za razvoj in prispevek k ugledu EPF je s svojim delom na področju marketinga prejel upokojeni prof. dr. Boris Snoj.

V strokovnem delu včerajšnjega dogajanja je v svojem predavanju, kjer je izpostavila pomen trajnosti v poslovnem okolju, govorila direktorica Slovenskega podjetniškega sklada in diplomantka EPF Maja Tomanič Vidovič, na strokovnem panelu pa so o trajnosti skozi odgovorno ekonomsko in poslovno delovanje govorili David Kovačič, direktor podjetja Spar Slovenija, Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, Sabina Sobočan, direktorica podjetja Varis Lendava, Marta Kelvišar, direktorica podjetja Adria Dom, in Andrej Plos, predsednik uprave Sava pokojninska.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta