Občina Ruše: Jernej Ajd odstopil s funkcije podžupana. Kaj o tem meni županja Urška Repolusk?

02.09.2021 18:10
Jernej Ajd, podžupan za družbene dejavnosti v občini Ruše, je s 1. septembrom odstopil s funkcije podžupana
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Po skoraj treh letih podžupanovanja v občini Ruše je odstopil Jernej Ajd, član svetniške skupine 2 x 2 - Neodvisne liste. V odstopni izjavi, ki jo je poslal na ruško občino in jo je na facebook strani objavila svetniška skupina, je zapisal, da ugotavlja, da se pogledi na prioritete občine, delo in vodenje preveč razlikujejo. "Poleg ureditve Trga vstaje moramo realizirati prioritete, kot so ureditev komunalne infrastrukture, kanalizacije, čiščenje odpadnih voda, vodovod, obnova veliko cest, predvsem na Martnico in Areh, ureditev oskrbe s pitno vodo na delih Ruškega Pohorja. Upam, da nam bo slednje uspelo dokončati čim prej," piše Ajd in še našteje nekatere neuresničene projekte. "Za vse odgovornost sprejemam tudi sam. Podpirali smo delo županje, a žal se je pokazalo, da razlike med nami ne omogočajo več dovolj učinkovitega povezovalnega delovanja na dosedanji način. Dobrobit občine in njenih občanov je več kot politična funkcija enega človeka," zapiše Ajd.

Urška Repolusk, županja Ruše - Portret - Avtor: Tadej Regent (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Županjo Ruš Urško Repolusk je odstop presenetil. "Moj program in prioritete so bile nastavljene že v času volilne kampanje. Svetniška skupina in bivši podžupan so ta program in moje delo podpirali. Program je v polni realizaciji. Zanimivo, da ga zdaj več ne podpirajo. Morda pa gre že za neko predvolilno igro oziroma začetek predvolilnega boja v Rušah," pravi županja in vrača žogico, da je prav na Ajdovem delovnem področju ostalo kar precej odprtih in nerealiziranih nalog. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta