Objavili literarni natečaj: Spišite resnično pripoved, anekdoto o knjižnici

ŠTR
14.07.2019 04:59

Ob 70. obletnici delovanja je Mariborska knjižnica objavila natečaj, s katerim išče najboljšo pripoved obiskovalcev o izkušnji, dogodivščini, povezani s knjižnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Knjižnica Rotovž
Igor Napast

Do 30. septembra je čas za oddajo dela na literarni natečaj Pripovedi iz moje knjižnice. Pričakujejo kratke pripovedi, ki naj bodo resnične in naj se tematsko nanašajo na Mariborsko knjižnico, torej na dogodke iz knjižnice, anekdote, knjige, ki so vas zaznamovale, prireditve, ki so se vas dotaknile in podobno. Si ne predstavljate življenja brez branja? Vam knjižnica pomeni prostor, kjer poleg želenih knjig in drugega gradiva dobite še koristne nasvete, izveste kaj novega, se česa naučite, pa tudi poklepetate ali srečate znance? Potem spišite zgodbo o tem. Tri najizvirnejše zgodbe bodo nagradili, vse pa objavili na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.
Vsak lahko sodeluje z eno zgodbo, napisano v slovenskem jeziku, ki naj ne presega 1600 besed. Oddate jo lahko natisnjeno po pošti na naslov Mariborska knjižnica, Rotovški trg 2, 2000 Maribor, ali v elektronski obliki na naslov pripovedi@mb.sik.si, s pripisom "Za natečaj Pripovedi iz moje knjižnice". Z zgodbo posredujte ime in priimek avtorja besedila, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.
Razglasitev nagrajencev, ki jih bo izbrala komisija, bo 8. februarja 2020, na 71. rojstni dan Mariborske knjižnice. Sodelujoči se morajo zato zavezati, da med trajanjem natečaja in do razglasitve rezultatov svojih zgodb ne bodo objavili nikjer drugje. Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 02 23 52 121 (kontaktna oseba: Nina Hriberšek Vuk) ali elektronskem naslovu pripovedi@mb.sik.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta