Osnovna šola Franca Rozmana - Staneta Maribor: Pečejo piškote za ljudi, ki potrebujejo pomoč

Barbara Bradač Barbara Bradač
09.12.2022 02:00

"V projekt je vključena cela šola, vsi učitelji in učenci. Šola je nabavila sestavine, uporabljamo gospodinjsko učilnico in cel mesec bo na šoli dišalo," razlaga pobudnica projekta Anja Špur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Praznična dobrodelna peka z učenci, ki zelo radi izrezujejo piškote, še posebno radi pa jih krasijo.
Sašo Bizjak

Na Osnovni šoli Franca Rozmana - Staneta so letos decembra učenci in učitelji še posebej zavihali rokave. Na pobudo Anje Špur so se odločili, da v šoli organizirajo peko piškotov in dobrot, ki bodo romale na mize vseh tistih, ki so prepogosto prezrti. "Decembra si bomo čas popestrili s peko piškotov, ki jih bomo nato dostavili organizacijam, te pa bodo poskrbele, da skupaj razveselimo in posladkamo ljudi, ki pomoč potrebujejo. V projekt je vključena cela šola, vsi učitelji in učenci. Šola je nabavila sestavine, uporabljamo gospodinjsko učilnico in cel mesec bo na šoli dišalo," razlaga Anja Špur in še izpostavi socialno in pedagoško noto: "Otroci tako lahko začutijo, da smo skupaj nekaj naredili in da lahko tako nekomu polepšamo dan."

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Pravi, da je obvestila več humanitarnih organizacij. Za zdaj se dogovarja, da bodo s sladkimi dobrotami popestrili obroke v ljudski kuhinji Betlehem, ki jo vodi Nadškofijska karitas Maribor. K sodelovanju so povabili strokovnjakinjo na področju sladic​ Arleno Šišernik, ki s svojo prostovoljnostjo prispeva k dobrodelni akciji, otrokom pa odkriva čarobnost peke. Ti so nad pripravo slaščic in peko navdušeni. Špurova pravi, da so se doslej dobrodelni piškoti pekli v domačih kuhinjah, letos je prvič ta akcija v okviru OŠ Franca Rozmana - Staneta, želi pa si, da bi se projekt še širil: "Da bi se več šol združilo in bi prihodnje leto pekli mariborske šolske piškote ali pa še širše. Veselim se, da poskrbimo drug za drugega tudi v širšem kontekstu."

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta