Parkiranje v UKC Maribor prepovedano, še vedno tudi obiski

mb.k.
26.02.2020 16:29

Okužb s cov-19 v UKC Maribor ni, tudi ne širše. So pa na območju bolnišnice prepovedali parkiranje, prepovedani so tudi obiski. V primeru okužbe sledi sektorsko zapiranje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V UKC Maribor v tem trenutku ni dokazanega primera okužbe s koronavirusom, a UKC ima že 14 dni oblikovan krizni štab. "UKC ima trostopenjski načrt ravnanja ob primeru okužbe. Načrt s prvo fazo bo aktiviran, ko se bo pojavil prvi potrjeno okuženi s koronavirusom. V prvi fazi so predvidene tako imenovane COVID točke, kjer bodo okuženi ustrezno triažirani in varno razmeščeni. O lokacijah točk vas bomo pravočasno obvestili. Če se bo število okuženih povečevalo bodo sprožene naslednje faze, ki bodo zajemale stopenjsko sektorsko zapiranje posameznih stavb v ustanovi. Natančnejše ukrepe bomo sporočali glede na dinamiko samih dogodkov," sporočajo iz UKC.
️Do nadaljnjega znotraj območja UKC Maribor ne bo dovoljeno parkirati (parkiranje v garažnih hišah je možno), urgentni prevozi in dostop do urgence so pa še vedno omogočeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta